Yükleniyor...

Ripple (XRP) Teknik Analizi: 29 Ocak 2020

Ripple’ın paribu.

Altcoin Fiyat Analizi

Ripple’ın paribu.com verilerine göre TL bazında logaritmik ölçekteki grafiği aşağıda gösterilmiştir. Grafikte 2.88 TL seviyesinden sonra yaşanan düşüşüsün fibonacci geri çekilme seviyeleri görülüyor. Buna göre 0.24 katsayılı fibonacci geri çekilme seviyesindeki 1.47 TL’de dirençle karşılaştıktan sonra kısa vadeli bir düşüş yaşandı. Şu anki fiyatlar itibariyle 1.47 seviyesi tekrar hedeflenmiş durumda. Bu seviyenin aşılması durumunda bir sonraki fibonacci düzeltme seviyesi olan 1.73 TL hedeflenebilir.

XRP Teknik Analizi

Ripple’da (XRP) Düşüş Bitti mi?

Aşağıda Ripple’ın TL bazındaki günlük grafiğinde Ters Omuz Baş Omuz formasyonu gösterilmiştir. Bu formasyonların gerçekleşme ihtimalini artıran konu işlem hacmidir. İşlem hacminin sol ters omuzdan sağ ters omuza doğru gidildikçe artıyor olması formasyonun gerçekleşme ihtimalini yükseltmektedir. Grafikte gösterilen boyun çizgisi 1.47 seviyelerinde direnç göstermektedir. Bu seviyenin aşılması durumunda formasyon kuralı gereği minimum hedefin kabaca 1.80 TL seviyelerinde olduğu görülüyor. 1.80 seviyesi hem yukarıda belirtilmiş olan fibonacci düzeltme seviyelerinden birisine son derece yakın, hem de aşağıdaki grafikte gösterilmiş olan yatay direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

Diğer taraftan, ters omuz baş omuz formasyonlar trend dönüş formasyonudur. Düşen trendlerin sonunda ortaya çıkar ve formasyonun boyun çizgisini kırması durumunda düşen trendin son bularak yerini artık en azından bir süre devam edecek yükseliş trendine bırakması beklenir. Aşağıdaki grafikte gösterilen formasyon oluştuğu yer açısından da (düşen trendin sonlarında olması) önemli.

Geri dönüş olması durumunda 1.24 TL seviyesi takip edilmeli. Bu seviye grafiklerde mavi renkte gösterilmiş olan kısa vadeli yükselen trend çizgisinin destek vereceği seviye olması açısından önemli. Bu seviyenin üzerinde kalmaya devam ettikçe XRP/TRY’nin yükselişine bir süre daha devam etmesi beklenir.

XRP Teknik Analizi 2

İndikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki 4 saatlik grafikte 55 ve 89 periyotluk Üstel Hareketli Ortalamalar, MACD, RSI ve STOCH RSI gösterilmiştir.

55 ve 89 sayıları fibonacci sayılarıdır. 4 saatlik grafiklerde bu hareketli ortalama ikilisi makul seviyelerde al/sat sinyali üretmektedir. Grafikte bu yılın başlarında 55 periyotluk EMA’nın 89 periyotluk EMA’yı aşağıdan yukarı kesmesiyle birlikte al sinyali gelmişti. Şu anki durumuna bakıldığında ise alış sinyalini devam ettirdiği görülüyor ve son birkaç 4 saat içinde 55 EMA’nın 89 EMA’dan biraz daha ivmelenerek uzaklaşmaya başladığı görülüyor. Bu durum yükselişin devam etme ihtimalini artırmakta.

Diğer indikatörler incelendiğinde MACD, RSI ve STOCH RSI’ın da olumlu görünümü yükselişin devamını desteklemektedir.

Ripple/TRY için 1.47 seviyesindeki direnç önemlidir. Bu seviyenin üzerinde kapanışların gelmesi durumunda 1.73-1.80 aralığı hedeflenebilir. Geri dönüşlerde ise 1.24 TL seviyesi orta vadeli yükseliş trendinin vereceği destek olması açısından önemlidir. 

XRP Fiyat Analizi

Herkese bol kazançlar dilerim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


ck x banner
ck youtube banner