Yükleniyor...

Radicle (RAD) Nedir? RAD Coin Yorum ve Geleceği 2022

Programcılar için tasarlanan Radicle, kodlayıcıların üçüncü bir tarafa ihtiyaç duymadan işbirliği yapmasını sağlayan merkezsiz bir ağdır.

Pr

Programcılar için tasarlanan Radicle, kodlayıcıların üçüncü bir tarafa ihtiyaç duymadan işbirliği yapmasını sağlayan merkezsiz bir ağdır.

2018’de başlatılan Radicle, yazılım geliştirme işbirliği için merkezsiz bir ağdır. Bir Yönlendirilmiş Döngüsel Grafik (DAG) üzerine kurulmuş bir eşler arası (P2P) ağ olan Radicle, ayrıca güçlü blok zinciri tabanlı işlevlerle birlikte gelen isteğe bağlı bir Ethereum entegrasyonuna sahip. Platformun kök tokeni (RAD), zincir üstü yönetişim tekliflerine oy vermek için kullanılabilir ve Ethereum tabanlı araçlarıyla etkileşim kurarken kullanıcılara indirimli ücretler sunar. Radicle, yüksek güvenlik, sansür direnci ve kullanılabilirliği hedefleyen bir kod işbirliği projesidir. Bu hedeflere uygun olarak, Radicle aracı olmadan kullanılabilir ve hatta çevrimdışı çalışacak şekilde tasarlanmıştır.

Radicle (RAD) Nedir?

Radicle, bilgisayar programcılarının yazılım projelerinde eşler arası (P2P) bir şekilde işbirliği yapmalarını sağlayan bir yazılım geliştirme yönetim platformu ve merkezsiz ağdır. Tamamen açık kaynaklı bir GitHub alternatifi olan Radicle ücretsizdir ve son derece güvenli, kullanıcı dostu ve sansüre dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Erişilebilirlik ilkesine uygun olarak Radicle, çevrimdışı bir ortamda da çalışabilir. Bu, çalışması için bir Etki Alanı Adı Hizmeti (DNS) – hatta internet bağlantısı – gerektirmediği anlamına gelir.

Radicle ekibi, merkezi platformlar yerine açık protokoller oluşturarak, aracılara veya üçüncü taraflara olan bağımlılığı ortadan kaldırırken programcıların işbirliği yapmasını sağlıyor. Kullanıcılar, merkezi kod deposu, DNS barındırma hizmeti veya tescilli işbirliği platformu veya uygulaması gibi izinli bir ağ geçidi bekçisine ihtiyaç duymadan kodlama projelerini özgürce paylaşabilir. Radicle kripto protokolü, kısmen ERC-20 tokenizasyon standardını kullanan radicle token (RAD) tarafından kontrol edilen topluluk odaklı yönetişim mekanizmalarına sahiptir.

Radicle Kod Depolama ve İletişim Teknolojisi

Radicle başlangıçta Gezegenler Arası Dosya Sistemi (IPFS) kullanılarak oluşturulurken, ekip daha sonra IPFS’nin projenin gerektirdiği performans gereksinimlerini karşılamadığına karar verdi. Bunun yerine, Radicle ekibi IPFS sistemini, artık Radicle ağının depolama ve çoğaltma katmanı olarak işlev gören Git ile değiştirdi. Basitçe söylemek gerekirse, Radicle Git’i öncelikle bir veritabanı olarak kullanır. Git üzerine inşa edilen Radicle, güvenliği ve kod kaynağını korumak için ortak anahtar şifrelemesi (PKC) ile güvence altına alınmıştır. Taraflar arasında işbirliğini kolaylaştırmak için Radicle, Radicle Link adlı bir P2P iletişim katmanı oluşturmuştur. Radicle Link, geleneksel istemci-sunucu mimarisi yerine bir P2P ağının çekirdeği olarak Yönlendirilmiş Asiklik Grafik (DAG), hız ve ölçeklenebilirlik açısından üstün olan blok zincirine benzer dağıtılmış bir defter teknolojisi.

Radicle Link, kodlayıcıların (veya “eşlerin”) yerel kopyalarını kişisel cihazlarında tutarak verileri paylaşmasına ve yaymasına olanak tanır. Belirli bir yazılım projesiyle ne kadar çok eş ilgilenen olursa, Radicle kripto ağı boyunca o kadar erişilebilir olur. Yazılım kodlama yorumları, sorunları ve incelemeleri, PKC kullanımı yoluyla çevrimiçi bir ortamda değiştirilebilir ve kriptografik olarak imzalanabilir . GitHub gibi Git tabanlı bir kod deposu kullananlar için Radicle, depoların P2P yedeğini oluşturmak için kullanılabilir. Bu, depolama yedekliliği yoluyla güvenlik ekler ve üçüncü taraf sunucuların merkezi mimarisine olan bağımlılığı azaltır.

Radicle ayrıca, akıllı sözleşmeler aracılığıyla kod havuzlarına erişim kontrolü vermenizi sağlayan Radicle Orgs adlı blok zinciri tabanlı bir araca sahiptir. Radicle kod depolarını, küresel bir ekibe şeffaf ve izin verilen bir şekilde erişimi paylaşma yeteneği veren çoklu imza cüzdanınız (diğer adıyla çoklu imza cüzdanı) aracılığıyla da paylaşabilirsiniz. Radicle, hem macOS hem de Linux işletim sistemleri (OS’ler) için bir masaüstü uygulaması da sunar.  

Radicle RAD

Ethereum Entegrasyonu: Bir Radicle Kripto Çözümü

Blockchain içermeyen bir P2P ağı olarak işlev görebilen Radicle’ı kullanmak gerekli olmasa da, Radicle’ın tercihli Ethereum entegrasyonu, kullanıcılarının diğer GitHub alternatiflerinde yapılamayacak şeyleri yapmasına olanak tanır. Web3 uygulamasıyla (Radicle Interface olarak adlandırılır), programcılar uyumlu bir kripto cüzdanı aracılığıyla bağlanabilir. Bu Radicle kripto entegrasyonu, Ethereum adresinizi Radicle platformundaki projeleri bulmak için kullanılan Radicle ID’nize bağlamanıza izin verir.

Entegrasyon, bir projenin, yukarıda bahsedilen Radicle Orgs aracılığıyla doğrudan Ethereum blok zincirine şeffaf ve denetlenebilir bir geçmişi bağlamasına olanak tanır. Çok imzalı bir cüzdan yönetim mekanizması aracılığıyla, bir ekip, kod tabanlarının kontrolünü toplu olarak merkezden uzaklaştırabilir. Bir Radicle Org’un yaratıcısı, onlara proje üzerinde tam kontrol sağlayan standart bir kripto cüzdan adresi (yalnızca bir imza sahibi/adres ile) kullanma yeteneğine de sahiptir.

Dikkate değer bir diğer Web3 entegreli araç, bir proje profilinin hem Radicle ağı hem de Ethereum Ad Hizmeti (ENS) aracılığıyla çok daha büyük Ethereum ekosistemi içinde keşfedilebilir olmasını sağlayan Radicle Kayıt Şirketidir. Bir DNS yerine, Radicle Kayıt Şirketi, insan tarafından okunabilen (“.radicle.eth” ile biten) ve aranabilir bir ENS alanı oluşturmanıza olanak tanır. Kaydolduktan sonra, bir web sitesini veya merkezi olmayan sosyal medya hesaplarını ENS’nize bağlayabilirsiniz.

RAD Coin Nedir?

Radicle token’ı (RAD), Radicle kripto ekosisteminin arkasındaki tokensel kastır; ağın çeşitli özelliklerine güç sağlamak için tasarlanmıştır ve aynı zamanda Radicle ağındaki yönetişimi merkezden dağıtmanın bir yolu olarak hizmet eder. RAD tokeni iki ana role hizmet eder:

Kullanıcıların zincir içi yönetişim yöntemlerini kullanan platform değişikliklerine oy vermelerini sağlayan yönetişim token’ıdır. Bu, protokol değişiklikleri ve toplam RAD arzının %50’sinden fazlasını elinde tutan Radicle Hazinesinin kontrolünü içerir.

RAD kripto sahipleri, Ethereum tabanlı Radicle protokollerinden indirimli veya ücretsiz olarak yararlanır. RAD’ye sahip olmayan kullanıcılar bu protokolleri kullanmaya devam edebilir, ancak standart piyasa oranlı gaz ücretlerini ödemelidir.

Radicle Hazinesinin kontrolü ve diğer protokoller, merkezi olmayan otonom bir organizasyon (DAO) aracılığıyla yönetilir. Radicle DAO, Bileşik protokolünden çatallanmıştır ve aynı “bir token bir oy” yönetim mekanizmasını kullanır. Orijinal protokolün parçası olmayan 100.000.000 RAD token’ı 5 Mayıs 2021’de basıldı. Bu token’lar, tahsislerine bağlı olarak bir ila dört yıl sonra kazanılır:

RAD tokenlerinin %50’si bir topluluk hazinesine gider.

%19’u takıma ayrılmıştır.

% 20 erken destekçilere tahsis edilir.

%11’i Radicle vakfına, ayrıca ağ tanıtımına ve önerilen bir RAD önyükleme likidite havuzuna tahsis edilmiştir.

RAD Coin Yorum ve Geleceği 2022

Radicle, Bitcoin ve kripto para birimlerinin çevrimiçi ödemeler ve finans için yaptıklarına benzer bir şekilde açık kaynaklı yazılım projelerini demokratikleştiriyor. Merkezsiz projeler, ağ geçidi bekçilerini kaldırarak, kullanıcıların ister kod ister kripto olsun, izinsiz bir şekilde çevrimiçi içeriği özgürce paylaşmasına olanak tanıyor. Radicle, Aave, Uniswap, Synthetix, The Graph, Gitcoin ve Web3 Foundation dahil olmak üzere, ağı destekleyen Seeders Programı (bir Radicle fonu) aracılığıyla vizyonunu paylaşan çok sayıda projeyle halihazırda ortaklık kurmuştur. Radicle kripto yol haritası, merkezi olmayan finansmanı (DeFi) uygulama planlarını içeriyoraraçlar ve takas edilemeyen tokenler (NFT’ler) için destek sunar. Binin üzerinde Radicle kodlama projesi tamamlanan bu RAD kripto platformu, blok zinciri tabanlı protokollerle entegre olma yeteneğine sahip, uygulanabilir bir P2P kod işbirliği platformu olduğunu göstermiştir.

RAD 1Y graph coinmarketcap

RAD Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 RAD Coin 45.06 TL TL’den işlem görüyor. RAD Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 0.83% değişim gösterdi. RAD Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise 14,744,604 $ dolar, toplam piyasa değeri ise 63,277,176 $ dolar seviyesinde.

RAD Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 RAD Coin 1.27 $ dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Mart ayı itibariyle RAD Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 27,35 dolarla kaydetti. Bununla birlikte RAD yılın en düşük seviyesini ise 3.78 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.