Monad projesini sizler için yakından inceledik, Monad MON coin nedir, kurucuları, nasıl çalışır, monad MON coin projesine dair her şey rehber içeriğimizde.
Monad projesine genel bakış
Monad, blockchain teknolojisine yeni bir yaklaşım sunmayı amaçlayan bir projedir. Temel olarak, yüksek ölçeklenebilirlik, gelişmiş güvenlik özellikleri ve kullanıcı dostu bir platform sağlama hedefiyle geliştirilmiştir. Monad, mevcut blockchain teknolojilerinin karşılaştığı sorunlara yenilikçi çözümler getirerek, daha hızlı işlem onay süreleri, düşük işlem ücretleri ve artırılmış veri bütünlüğü sunar.
Proje, akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan uygulamalar (DApps) için kapsamlı destek ile blockchain’in kullanım alanlarını genişletmeyi hedefler. Bu sayede, finans, sağlık hizmetleri, tedarik zinciri yönetimi ve dijital kimlik doğrulama gibi çeşitli sektörlerde blockchain teknolojisinin benimsenmesini teşvik etmeyi amaçlar.
Güvenlik konusunda da Monad, ağın güvenliğini sağlamak ve olası saldırılara karşı koruma sağlamak için gelişmiş şifreleme teknikleri ve güvenlik protokolleri kullanır. Bu özellikler, kullanıcıların ve geliştiricilerin güvenini kazanmayı ve geniş bir kabul görme potansiyeline sahip olmayı hedefler.
Monad MON coin nedir?
Kripto piyasasının en yeni oyuncularından birisi olan Monad, merkeziyetsiz ve geliştirici odaklı bir Katman-1 blokzinciridir. Blokzincirinin üretkenlik için tasarlandığını belirten proje, Ethereum işlemlerinin ardışık düzende yürütülmesi yoluyla yeni bir olasılık paradigması başlatan yapıya sahip durumda.
Proje, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) için daha kapsamlı ve daha verimli bir altyapı sunuyor. Saniye başına 10.000 işleme sahip olan proje, merkeziyetsiz ölçeklendirmenin kapılarını aralıyor.
Monad kurucuları kimlerdir?
Üç kurucu ortak tarafından geliştirildi. Monad Labs olarak şirketleşen Monad’ın kurucu ekibi, daha önce önemli rollerde de bulundu. Monad’ın kurucu ortaklarından birisi olan ve CEO’luk görevini üstlenen Keone Hon, 8 yılını Jump Trading’te geçirdi. Hon, blokzincir ve kripto sektöründeki deneyimlerini proje ile birleştirdi.
Yine 8 yılını Jump Trading’te geçiren James Hunsaker ise Monad’ın kurucu ortaklarından birisi oldu. Hunsaker, Monad’ta CTO görevini üstlendi. Monad’ın son kurucu ortağı ise Eunice Giarta oldu. Giarta, Monad’ta COO görevini üstlendi. Giarta, daha önce Shutterstock’ta ödemeler ve lisanslama altyapı ekibini yönetti.
MON coin ne işe yarar?
MON, Monad ekosistemine katılmayı, oylama ve aktivite gerçekleştirmeyi, Monad ağında işlem ücreti ödemeyi, stake aracılığıyla getiri elde etmeyi ve merkeziyetsizliğin içerisinde yer almayı sağlar.
Monad (MON) coin’i diğerlerinden ayıran özellikleri
Monad’ı diğer kripto projelerinden ayıran en önemli özelliği boru sınırlı bir mimari ile blokzincirini çalıştırması olabilir. Monad, ağdaki her bir sürecin arka arkaya gerçekleşmesi yerine kademeli bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Böylelikle ağ işlemleri daha verimli hale gelir ve ağ tıkanıklığının önüne geçilmiş olunur.
Ethereum işlemlerinin ardışık bir şekilde yürütülmesini sağlayan Monad, yeni bir olasılık paradigmasını başlatır. Akıllı sözleşmeleri, bu özellik ile uygulama geliştiricilerinin elini rahatlatır.
Monad nasıl çalışır?
Yüksek performanslı ve Ethereum uyumlu katman-1 blokzinciri Monad, dört ana alanda optimizasyon sunarak saniyede 10.000 işlem (TPS) gerçekleştirir. Monad’ın odaklandığı dört ana alan şu şekildedir;
- MonadBFT
- Ertelenmiş Yürütme
- Paralel Yürütme
- MonadDb
C++ ve Rust ile sıfırdan yazılan Monad, uygulama geliştiricileri ve kullanıcılar için kusursuz uyumluluğu ortaya çıkartmak amacıyla dengeyi korurken darboğaz sorunları da çözüyor.
Birden fazla işlemi paralel bir şekilde yürütür ve bunu MonadDb aracılığıyla depolar.
Monad, boru hatlı fikir birliği yürütme aşamasına sahiptir. Yani, fikir birliğine göre düğüm oluşturur, işlemlerin resmi sıralaması konusunda anlaşmaya varır, ancak lider veya doğrulayıcı düğümlerin bu işlemleri hemen yürütmesine gerek yoktur.
Monad (MON) neden popüler oldu?
Monad projesi her ne kadar yenilikçi olsa da popülerliğinin ana nedeni airdrop furyası oldu. Celestia ve Dymension gibi kripto projelerinin gerçekleştirdiği airdrop’lar, gözleri Monad’a çevirdi. Özellikle sosyal medya platformları, Monad üzerinde bir airdrop beklentisi yarattı.
MON coin henüz piyasaya sürülmedi. Bu nedenle lansman sırasında potansiyel bir MON airdrop’u bekleniliyor. MON airdrop’u için Monad ağında aktivitede bulunuluyor. Tüm bu girişimler günden güne bu ekosisteme daha fazla kullanıcının gelmesini sağladı.
Airdrop haricinde projenin sunduğu özellikler de Monad’ı öne taşıdı. Monad’ın blokzincirindeki yenilikçi özellikleri kısa sürede dikkat çekti.
Monad, kullanıcılara taşınabilirlik ve performans konusunda verimlilik sunan Ethereum uyumlu bir katman-1 projesidir. Bu yapısı itibariyle birçok projeden daha verimli olduğu düşünülmektedir.
Monad (MON) coin anlık fiyatı
Henüz bir tokenizasyona gidilmediği için Monad’a (MON) fiyat bilgisi yer almıyor. Coin piyasaya sürüldüğünde sitemiz üzerinden ya da veri sağlayıcı platformlar üzerinden takip etmek mümkün olacak.
Monad (MON) coin grafiği
Henüz fiyat verilerine sahip olmadığı için grafik olarak görmek mümkün değil. Borsalarda listelendiğinde bu verileri görmek mümkün olacak. Ayrıca coine ait fiyat harici verileri, kullanıcı grafiklerini Monad’ın web sitesi ve sosyal medya hesaplarında bulabilirsiniz.
Monad (MON) coin’den beklentiler ne?
Modüler blokzinciri alanında faaliyet gösterecek olan Monad (MON), piyasaya nasıl bir çıkış yapacağı ve airdrop konusunda nasıl bir yer edineceği ile ilgili şimdiden merak yarattı.
Geçmişteki örneklere baktığımızda Celestia (TIA) ve Dymension (DYM) yer alıyor. Bu iki proje de modüler blokzcinire getirmiş oldukları bakış açısıyla kripto yatırımcısının dikkatini çekmeyi başardı. Giderek popüler ve kullanışlı bir hale gelen modüler blozkciniri konusu, MON tarafındaki yenilikler ile ön plana çıkabilir.
MON’un listelenme şekli, o süreçteki trendler ve modüler blozkzinciri alanına olan talep, beklentileri belirleyecek ana unsurlar olacaktır.
Monad (MON) hangi borsalardan alınır?
Tokenizasyona henüz gidilmediği için henüz bu bilgi net bir şekilde sağlanmıyor. Fakat, aldıkları yatırımlar, faaliyet gösterdikleri alanlar ve çalışma ekibi gibi unsurlar ile ön plana çıkmayı başaran bu proje pek çok popüler kripto para borsalarında eş zamanlı listelenecek gibi duruyor.
Dymension (DYM) alım satım işlemlerinizi Paribu’da anında gerçekleştirebilirsiniz.
Monad’ı (MON) listelemesi kuvvetle muhtemel olan kripto para borsaları ise şu şekilde yer alıyor:
Binance, Paribu, Binance TR, MXC, OKX, Gate.io, KuCoin, Bybit.
Eğer bu coin’in listelendiği bir borsa üyesiyseniz: Kripto para borsasında hesabı olan bir kullanıcı için genel kripto para satın alma işlemi, birkaç basit adımı takip ederek gerçekleştirilebilir. Öncelikle, kullanıcının borsa platformuna giriş yapması gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra, kullanıcıya genellikle çeşitli kripto para birimlerini içeren bir pazar yeri sunulur. Kullanıcı, satın almak istediği kripto para birimini seçer ve alım işlemi için bir emir girer. Bu emir, belirli bir fiyattan belirli bir miktar kripto para satın almak istediğinizi belirtir. Kullanıcı, emri piyasa fiyatından (anında alım) veya belirli bir fiyat hedefi belirleyerek (limit emri) verebilir. Emir girildikten sonra, borsa platformu, kullanıcının emrini piyasadaki mevcut satış emirleriyle eşleştirmeye çalışır. Eşleşme gerçekleştiğinde, alım işlemi tamamlanır ve satın alınan kripto para, kullanıcının borsa cüzdanına aktarılır. İşlem tamamlandıktan sonra, kullanıcı istediği zaman kripto parayı başka bir cüzdana transfer edebilir veya borsada tutmaya devam edebilir. Bu süreç, kullanıcıya hem esneklik hem de çeşitli kripto para birimlerine kolay erişim imkanı sunar.
Monad (MON) coin projesinde dikkat çeken hususlar
MON için dikkat çeken hususların başında nasıl bir şekilde piyasaya sürüleceği yer alıyor. Bu konuyu akıllara getiren en kritik unsur ise, Binance Launchpool söylentileri oldu. Henüz net bir bilgi olmamak ile birlikte Monad’ın Binance Launchpool’da çıkış yapabileceğine dair sosyal medya platformlarında tartışmalar başladı.
Bir diğer dikkat çeken husus ise, MON’un airdrop trendine dahil olup olmayacağı şeklinde yer alıyor. Airdrop furyasının ön plana çıkması eşliğinde dikkatleri daha fazla çeken MON, gerçekleştireceği bir airdrop ile adını daha da geniş kitlelere duyurabilir.
Monad (MON) coin geleceği
MON coin geleceği hakkında çıkarımlar yaparken, teknik ve temel analizler, piyasa duyarlılığı, yasal düzenlemeler, teknolojik gelişmeler, topluluk desteği ve stratejik ortaklıklar gibi çeşitli faktörleri göz önünde bulundurmak önemlidir. Bu faktörler, bir projenin uzun vadeli potansiyelini ve kısa vadeli fiyat hareketlerini etkileyebilir. Ancak, kripto para piyasalarının volatil ve tahmin edilmesi zor doğası nedeniyle, herhangi bir yatırım kararı almadan önce kapsamlı bir araştırma yapılması ve dikkatli bir risk yönetimi stratejisi uygulanması gerekmektedir.
MON coin yorumları
Herhangi bir coin’de olduğu gibi MON coin yorumlarına bakmak için en iyi seçenekler Twitter’da (X’te) $MON araması ile güncel yorumlara bakmak olabilir. Dileyen yatırımcılar yabancı dildeki yorumların ağırlıklı olduğu subreddit’lere Reddit üzerinden erişebilir. Bu yorumlarda kripto para haberlerinin büyük bir etkisi olmaktadır.
Kripto para yorumlarını değerlendirirken ve takip ederken, bilgi kaynağının güvenilirliğini, yorumun nesnellik derecesini ve piyasadaki genel eğilimlerle uyumunu göz önünde bulundurmak önemlidir. Çeşitlendirilmiş kaynaklardan bilgi edinmek, aşırı iyimser veya kötümser yorumlara karşı dikkatli olmak ve kendi bağımsız araştırmanızı yapmak faydalıdır. Sosyal medya, finans haber siteleri ve kripto para forumlarındaki yorumlar, piyasa duyarlılığının bir göstergesi olabilir, ancak her yorumu kendi analizinizi yapmadan önce eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirin. Ayrıca, finansal danışmanlık olarak kabul edilebilecek her türlü tavsiyeye karşı temkinli olun ve yatırım kararlarınızda daima kapsamlı bir araştırma süreci uygulayın. Ether gelişmeleri için Ethereum haberlerine bakmanın önemi gibi Monad haberleri de gelecekte önemli olacaktır.
Monad (MON) için airdrop beklentisi
Modüler blokzinciri alanında faaliyet gösteren Monad, bu alanda yer alan diğer projeler ile birlikte anılıyor. Bu projelerin başında ise Celestia (TIA) ve Dymension (DYM) geliyor. Celestia staker’ları şu ana kadar çeşitli airdroplar ile ödüllendirilmiş olsa da bu proje için de bir beklenti yaratmış durumda. Dymension ise henüz daha yeni bir proje olduğundan dolayı, stakerlarına MON airdrobu yapma konusunda biraz daha ön plana çıkıyor.
Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.