Yatırımcılar, portföylerine çeşitlilik sağlamak ve bu yeni varlık sınıfının bazı potansiyel avantajlarını yakalamak için giderek artan bir şekilde Bitcoin, takas edilemeyen tokenler ve diğer dijital teklifler gibi kripto varlıkları eklemek istiyorlar. Peki, kripto varlık yönetimi nedir?
Kripto Varlık Yönetimi Nedir?
Kripto varlık yönetimi, değerde genel bir büyüme yaşamak için bir portföyü yönetirken yatırım olarak kullanılacak dijital varlıkları satın alma ve satma uygulamasıdır. Varlık yönetimi yeni bir uygulama değil, ancak bir kripto varlık portföyünü veya bir portföyün bir kısmını yönetmek, kripto para birimi ve diğer blok zinciri bağlantılı dijital varlıklar yatırımcıların dikkatini çektiğinden beri sadece bir zorunluluk haline geldi.
Kripto Varlık Yönetimini Anlamak
Bitcoin ilk çıkışını 2009 yılında yaptı; Başlangıçta yatırımcılardan çok az ilgi vardı yükselen Bitcoin fiyatlarını takiben kazanç potansiyeli olabileceğini anlayana kadar. Ethereum’un 2013’teki tanıtımı, programlanabilir ve çok yönlü bir blok zinciri tanıtarak dünyaya bir başka sarsıntı verdi. Sonunda insanlar, bu varlıklara değer veren dijital öğelerin sahipliğini güvence altına almak için blok zinciri kullanmanın yollarını buldular.
Kripto para birimleri, kripto varlık türlerinden yalnızca biridir; zaman geçtikçe daha çok ortaya çıkıyor. Kullanım durumları yalnızca hayal gücü ile sınırlıdır; neredeyse her sektör, fon toplamak, süreçleri kolaylaştırmak, iş yüklerini azaltmak ve masrafları azaltmak için blok zinciri ve kripto varlıklarını kullanmanın yollarını araştırıyor.
Tokenize edilmiş maddi ve maddi olmayan varlıkların hızlı bir şekilde yaratılması, bunları bir portföyün parçası olarak yönetmek için araçlara ihtiyaç duyulmasına neden oldu. Açık bir ihtiyaç mevcutken, kripto varlık yönetimi çabalarınızda size yardımcı olacak araçlar ortaya çıkmıştır.
Favori sporcunuz, müzisyeniniz veya aktörünüz gelecekte belirtilebilir ve kripto varlık portföyünüzün bir parçası olabilir.
Bu platformların arkasındaki kuruluşlar için teşvik de açıktır: bir fırsat olduğunda, para kazanmak için bunu kullanan bir şirket olacaktır. Kripto para birimlerinin piyasa değeri Ocak 2022’de 1,7 trilyon doları aştı ve büyümeye devam ediyor. Ayrıca, diğer varlıklar da fırsatlar yaratıyor. 2021’de benzersiz edilemeyen tokenler popüler hale geldi. Ocak 2022’ye kadar varlık sınıfının piyasa değeri 23 milyar doları aştı.
Kripto Varlık Yönetiminin Hedefleri
Kripto para birimleri ve diğer varlıkları almak ve satmak geçmişte olduğundan daha kolaydır. Yalnızca seçtiğiniz borsada bir hesap oluşturmanız ve kripto varlıkları satın almak veya satmak için desteklediği bir cüzdan seçmeniz yeterlidir.
Kripto varlıklarına erişme kolaylığı, bir portföydeki geleneksel yatırımları yönetmenize benzer şekilde, onları yönetmenin bir yolunun olması gerektiği anlamına gelir. Birçok kişi ve şirket bu ihtiyacı fark etti ve varlık yönetimi uygulamaları ve hizmetleri gibi daha geleneksel finans piyasalarında yaygın olan araçlar ve uygulamalar yarattı.
Kripto varlık yönetim platformları, geleneksel varlıklarla uğraşırken farklı borsalardan birden fazla hesabı ve cüzdanı yönetmek yerine, kullanıcıların çeşitli varlıklarını birleştirmelerine yardımcı olurken aynı zamanda gelişmiş portföy yönetimi araçları sağlayarak süreci basitleştiriyor.
Bu uygulamaların çoğu, hedeflerinize dayalı olarak yatırım portföylerinizi oluşturmanıza yardımcı olabilecek yapay zeka ve makine öğrenimi etkin (AI/ML) programlar olan robo-danışmanları kullanır; ayrıca, artan sayıda varlığı izlemenize ve yönetmenize yardımcı olurlar. Varlıklarınızın performansını grafikler ve metrikler aracılığıyla görüntüleyebilirsiniz ve robo-danışman, varlıkları daha iyi performans gösteren başkalarıyla takas etme fırsatlarını belirlemenize yardımcı olabilir.
Herhangi bir maddi veya maddi olmayan varlık, bir blok zinciri aracılığıyla belirtilebilir. Örneğin bir şirketin hisseleri, güzel sanatlar, mücevherler, fikri mülkiyetler ve hatta gayrimenkuller, tokenlar aracılığıyla yatırımcılara sunulan hisselerle kripto varlıkları haline gelebilir.
AI/ML ile bile, birçok trader ve yatırımcı kendi yatırımlarını yönetmeyi tercih ediyor. Bu yeni varlık yönetimi platformları, bunu da yapmanızı sağlar. Bu araçlar, kripto varlık sektörü hakkında derin ve kapsamlı bir anlayışa sahip olmayan günlük tüccarlar için giriş ve başarı için daha kolay bir yol sunar.
Kripto Varlık Yönetimi Nasıl Farklıdır?
Kripto varlık yönetimi, varlık yönetiminden farklıdır, çünkü tokenize edilmiş varlıkları içerir – bir blok zincirine aktarılmış değeri olan herhangi bir varlık. Platformlar ve uygulamalar size daha fazla yatırım seçeneği sunar ve hem geleneksel hem de gelişmekte olan yatırım fırsatlarından yararlanmanızı sağlar.
Tüm yatırım portföyünüzü, sizi daha iyi bilgilendiren ve tüm yatırımlarınızda gerçek zamanlı bilgilere dayalı olarak yatırım ve alım satım kararları verebilen kripto varlık yönetimi uygulamalarıyla görüntüleyebilirsiniz.
Kripto Varlıklarınızı Yönetmek Aslında Ne Anlama Geliyor?
Kripto varlık yönetimi, mümkün olan en iyi portföy performansını elde ettiğinizden emin olmak için bir blok zinciri aracılığıyla tokenize edilen varlıkları izleme, satın alma ve satma uygulamasıdır.
Kripto Portföyümü Nasıl Yönetirim?
Portföyünüzdeki her bir varlığı ayrı ayrı kontrol edebilir; ancak, kripto varlıkları birçok farklı yerden gelebilir, bu nedenle onları yönetmek oldukça zor olabilir. Geleneksel yatırımlarınızı aynı anda izlemenizi sağlayan bir kripto varlık yönetimi uygulamasını kullanmak en kolay yoldur.
Kripto Varlık Nedir?
Bir kripto varlığı, bir nesnenin değerinin bir blok zincirine aktarılması olan, tokenize edilmiş bir kripto para birimi veya varlıktır. Jetonlar, bir varlığın sahipliğini hisselere bölmek gibi, daha geniş bir mülkiyet dağılımı için bölünebilir – ancak bu hisseler dijitaldir.
Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.