Yükleniyor...

Kripto Grafiklerinde Kırılma Nedir? Nasıl Anlaşılır?

Kriptoda kırılma, piyasadaki en karlı alım satım işlemlerinden biri olabilir.

kriptoda

Kriptoda kırılma, piyasadaki en karlı alım satım işlemlerinden biri olabilir. Ancak grafik incelemesi yaparken sahte sinyallere karşı da dikkatli olunmalıdır ve bu ikisini birbirinden ayıran ne gibi faktörlerin olduğu bilinmelidir.

Kriptoda Kırılma Nedir?

Kriptoda kırılım, genellikle güçlü bir hareketin başlangıç ​​noktasıdır. Bu nedenle, yatırımcılar bunları teknik analizde hangi kripto paraları veya hisse senetlerini ne zaman almaları gerektiğini belirlemek için bir gösterge olarak kullanırlar.

Bir varlık, genellikle artan hacimle birlikte bir direnç seviyesinin, trend çizgisinin veya kilit alanın üzerine çıktığında bir kırılma meydana gelir. Fiyat seviyeyi kırdığında, birçok yatırımcı yeni uzun pozisyonlar açmak için acele ederken, diğerleri kısa pozisyonlarını hemen kapatır. Bu, hacimde bir artışa neden olur ve fiyatları daha yüksek hale getirir.

kriptoda kirilma 1

Yanlış Kırılma Nedir?

Bilindiği üzere piyasalar sahte sinyaller vermeye eğilimlidir. Bu nedenle bir kırılmanın kabul edilebilmesi için onaylanmış olması gerekir, yani bu noktada bir garantöre ihtiyaç vardır. Herhangi bir garantör olmadan kırılımın başarısız olması, yanlış kırılmaya neden olabilir.

Kısacası, fiyat bir direnç seviyesinin, trend çizgisinin veya ilgi alanının üstüne veya altına düştüğünde, ancak daha sonra onu tutamadığında yanlış bir kırılma meydana gelir.

Öte yandan çoğu zaman bu yanlış kırılmadan harika bir yatırım fırsatı da sunabilir. Çünkü bir kırılma başarısız olduğunda, piyasanın ters yönde işlem yapmak istediğinin güçlü bir göstergesidir.

kriptoda kirilma

Yanlış Kırılma Modelleri Nasıl Belirlenir?

Gerçek ve sahte kırılmaları birbirinden ayırmak çok zor bir süreçtir. Aslında, yanlış kırılmalar, yatırımcıları yanlış pozisyonlar almaya çekmek için gerçek anlaşma gibi görünecek şekilde tasarlanır. Yine de, doğruluğu artırmak için yapabileceğiniz birkaç şey bulunur.

İlk olarak, bariz hareket, kendinizi konumlandırmadan önce birkaç mumun kapanmasını beklemektir. Fiyat, kırılma alanının üzerinde ne kadar uzun süre kalırsa, gerçek bir kırılma olma olasılığı o kadar yüksektir. Bununla birlikte, daha düşük zaman dilimlerine yakınlaştırma, ekstra güven aramak için başka bir yerdir. Düşük zaman çerçeveleri – gerçek kesintiler söz konusu olduğunda – genellikle daha fazla devam etmeden önce ara alanının hızlı bir şekilde yeniden test edilmesini sağlar. Ayrıca fiyat tekrar seviyenin altında kapanmaya başladığında sizi erkenden uyaracaklardır. Her durumda, mum kapanışları sağlam bir onay göstergesidir.

Ayrıca mevcut ortamı incelemek, aynı zamanda bir kopuşun gerçekliği hakkında harika bir bilgi kaynağıdır. Düşüş ortamında, kırılmaların başarısız olma şansı daha yüksektir, bu nedenle sahte çıkışlar daha yaygındır. Boğa piyasalarının kırılma girişimlerini başarıya dönüştürme olasılığı daha yüksektir.


Kripto grafiklerini yorumlama ile ilgili diğer haberlerimize de göz atabilirsiniz:

Teknik analizde direnç ve destek seviyeleri nedir?

Bayrak ve Flama Formasyonu Nedir?

Çanak ve Ters Çanak Formasyonu Nedir?

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.