Yükleniyor...

Kripto adına önemli bir veri: 2022’den sonra ilk defa!

Ether'in (ETH) değer kazanması ve merkeziyetsiz finans (DeFi) oyuncularının öne çıkmasıyla kripto sektörüne para akışı arttı.

defi toplam kilitli varlik tvl

Ether’in (ETH) değer kazanması ve merkeziyetsiz finans (DeFi) oyuncularının öne çıkmasıyla kripto sektörüne para akışı arttı.

Blokzincir analiz platformu DappRadar’ın verilerine göre, merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamalarında toplam 192 milyar dolar toplam kilitli varlık (TVL) bulunuyor. Bu veri, 2022 yılının Şubat ayından bu yana en yüksek miktar olarak gösterildi. Kripto para piyasası, para akışı anlamında FTX’in iflas ettiği sancılı sürecin etkisini üzerinden sildi.

DeFi alanındaki gelişmeler ve Ether’in çarpıcı büyümesi, TVL’nin önemli bir seviyeye yükselmesine katkı sağladı. TVL’deki çarpıcı artışa rağmen, DeFi alanını kullanan cüzdanların sayısı yüzde 21 azaldı.

DeFi buyume milyar dolar

Kripto yatırımcıları para akışını devam ettiriyor

DappRadar’ın verilerine göre, DeFi alanında toplam kilitli varlık (TVL) artışı yüzde 17’yi buldu. Kripto uzmanları, bu artışın spot Ethereum ETF gündemiyle artan alım satım faaliyetlerinden kaynaklandığını aktardı.

DeFi TVL’sinin yüzde 68’ini Ethereum blokzinciri oluşturdu. Ethereum ağında kilitlenen varlıkların değeri 130 milyar dolara ulaştı. Solana, 10,9 milyar dolar ile TVL pastasının yüzde 5,7’sini elde etti. Solana ağındaki TVL miktarı bir önceki aya kıyasla yüzde 14 artış gösterdi.

Her ne kadar TVL’de artış görülse de DeFi sektörünün günlük aktif cüzdan sayısında bir düşüş görüldü. Cointelegraph’a göre, henüz yeni yatırımcılar gelmese de mevcut yatırımcı para akışını devam ettirdi.

DappRadar’ın raporunda, DeFi’deki aktif cüzdan sayısında düşüş yaşanmasına rağmen, kriptonun diğer alanlarında kullanıcı artışı gerçekleşti. Özellikle oyun sektörü bir önceki aya göre yüzde 7,5’lik artışla 3 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya ulaştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.