Hash Ribbons terimi kripto paralarda alım satım yapmak için kullanılan indikatörlerdendir. Peki Hash Ribbons ne işe yarar? Hash Ribbons neden kullanılır? Hash Ribbons Nedir?
Bu yazımızda ele alacağımız Hash Ribbons kavramında sizlere Hash Ribbons nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar gibi sorularınıza yanıt vereceğiz.
Hash Ribbons Nedir?
Hash Ribbons’ın yaratıcısı Bitcoin (BTC) konusunda derin bilgi birikimine sahip Capriole Investmens kurucusu Charles Edwars’tır. Hash Ribbons’ın çalışma mantığı Bitcoin ağının hash oranını temel kabul eden bir ölçüm sistemidir.
Kripto para yatırımcıları Bitcoin fiyat analizi yapmak istediklerinde Hash Ribbons indikatöründen faydalanabilmektedir. Hash Ribbons ile yatırımcılar alım satımlarını en karlı şekilde gerçekleştirebilirler. Hash Ribbons indikatörü kripto para yatırımcılarının istediği şekilde kullandığı verilere göre en düşük seviyeden alıp yükseldiği yerden satmasına olanak sağlamaktadır. Hash Ribbons kullandığı verilerle birlikte yatırımcıların risk yönetimi yapmasına yardımcı olan indikatörlerden biridir.
Hash Oranı Nedir?
Hash Ribbons’ı anlamak için kullandığı verilerden biri olan hash oranını bilmemiz gerekiyor. Bu bağlamda Hash Oranı’na kısa bir şekilde değinirsek bu terim, kripto para madenciliği yapan kişiler tarafından blok başına hesaplanır. Kişiler bu oranla beraber Bitcoin ağındaki işlem hızını öğrenebilirler.
Hash Ribbons Neden Kullanılır?
Kripto para madenciliği yapan herkes Hash Ribbons terimi ile aşinadır. Bu terim yatırımcıların doğru bir şekilde analiz yaparak yatırımlarını yönlendirmesinde işe yarar. Yatırımcılar Hash Ribbons ile beraber en düşük alım seviyelerini belirlemeye çalışarak dipten alıp yapmaya çalışırlar. Bu şekilde indikatöre göre en düşük seviyelerden aldıkları kripto paraları daha yüksek seviyelerden satarak kar etmeye çalışırlar.
Bu indikatör yatırımcıların risk yönetimini kolaylaştırmak amacıyla ortaya çıkarılmıştır.
Hash Ribbons Nasıl Çalışır?
Hash Ribbons iki farklı analiz yöntemi ile çalışır. Bu iki yöntemden ilki 30 günlük hareketli ortalamayı ele alırken ikincisi ise 60 günlük hareketli ortalamayı ele alır. Bu indikatör Bitcoin’deki en düşük seviyeleri belirler ve madenci kapütilasyonlarını belirlemek amacıyla kullanılır. Önceki hash oranları da değerlendirildiği zaman karlı alım satım işlemleri gerçekleştirililebilir.
Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.