Shangai ve Capella güncellemeleri yaklaştıkça hareketliliği artan Ethereum’un orta ve uzun vadeli teknik göstergelerine beraber bakalım.
Öncelikle burada yer alan yorumlarımın yatırım tavsiyesi içermediğini, eğitim amaçlı değerlendirilmesi gerektiği bilgisini vermek isterim.
Haftalık logaritmik pencerede baktığımızda A bölgesinin kırılımı ile düşüş trendine geçişin ilk belirtilerini verdiğini ve B bölgesinin kırılımı ile düşüş trendini teyit ettiğini görüyoruz. Devamında gerçekleşen aşağı yönlü itki dalgası düşüşünü 881 dolar civarında tamamladı keskin düşüş eğiliminden kurtularak 1050 – 2050 dolar bölgesinde yatay bir hareket sergilediğini gözlemliyoruz. Ethereum güncelleme öncesi teknik analiz grafiğinde 5’li dalga yapısında karmaşıklığı en fazla içinde bulunduran yapının 4. dalga olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bu dalganın yukarıda belirttiğim aralıkta ne kadar süre devam edeceği net olarak bilinmemekle beraber potansiyel bir aşağı yönlü 5. dalganın gerçekleşme olasılığını göz ardı etmemek gerekiyor. Diğer taraftan düşük zaman diliminde devam eden yukarı yönlü hareket 2 numaralı dalgaya kavuşması durumunda büyük pencerede tekrardan alıcıların hakim olduğu piyasaya geçtiğimizi söylemek mümkün olacak.
Günlük pencerede ana dalga kalıplarına bakacak olursak şu anki yükselişin 2030 – 2475 dolar civarına kadar devam etmesi beklenti dahilinde. Heikin aski mumlarını baz alarak momentumu ölçen HARSI indikatörüne göre aşırı alım bölgesinde olmakla beraber ortaya çıkan negatif uyumsuzluklar görece bu dalga kalıbında zirveye yaklaştığımızın ayrı bir göstergesidir.
Yaklaşan güncelleme fiyata ne derece etki edecek veya şu ana kadar fiyatlayıp fiyatlamadığını takip eden süreçte hep beraber izleyip göreceğiz.
Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.