Yükleniyor...

Ethereum Ağı Acil Durum Hizmetlerinde Kullanılacak

Polonya'nın Olsztyn kenti, acil durum hizmetlerinin sağlanmasına yardımcı olmak için Ethereum ağından yararlanmayı planlıyor.

ethereum agi acil durum hizmetlerinde kullanilacak

Polonya’nın Olsztyn kenti, acil durum hizmetlerinin sağlanmasına yardımcı olmak için Ethereum ağından yararlanmayı planlıyor. Dünya’da bir ilki gerçekleştirecek olan kent, böylece blokzincirinin bir kullanım alanını daha somutlaştırmış olacak.

Olsztyn polis, itfaiye ve ambulans hizmetlerine yardımcı olmak için blokzincirini fiziksel varlıklarla birleştiren bir köprüleme teknolojisi olan SmartKey denemesini başarıyla tamamladı.

SmartKey, yerel kurtarma ekipleri tarafından kullanılan Teltonika akıllı cihazlarına akıllı bir sözleşme bağlayarak kurtarma ekiplerinin işlerini daha verimli bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlayacak. Bu bağlantı, acil durum ekiplerinin bir anahtar sahibi bulmadan veya izin beklemeden şehirdeki herhangi bir binaya girmesine olanak tanır.

Olsztyn’in bulunduğu Warmińsko-Mazurskie Voyvodalığı’ndan bir yetkili şunları söyledi:

“Kurtarma hizmetlerimizin görevlerini herhangi bir engele maruz kalmadan gerçekleştirmesi gerekir. Blokzinciri ve SmartKey teknolojisinin kullanılması, bina sahipleri ve sakinlerine güven veren mükemmel bir çözüm olacak. Ayrıca acil durum hizmetlerini sunmada bize özgürlük tanıyacak.”

SmartKey, blokzinciri teknolojisinin akıllı şehirlerin gelişimi için bir temel oluşturabileceğine inanıyor. Tanımlar farklılık gösterse de, akıllı şehir, daha sonra varlıkları, kaynakları ve hizmetleri daha etkili bir şekilde yönetmek için kullanılabilen, yeni teknolojileri ve sensörleri veri toplamak için kullanan herhangi bir kentsel alanı ifade eder. Bu tanım çerçevesinde akıllı şehirler, sürdürülebilirlik ve ekonomik kalkınma hakkındaki diğer teorileri teşvik ediyor.

Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi yeni teknolojiler, gelecekteki akıllı şehirler için oldukça önemli olabilir. Bağlı cihazların önümüzdeki on yılın en büyük büyüme fırsatlarından birini temsil ettiğine inanılıyor. Örneğin Dünya Ekonomik Forumu, IoT’yi özellikle COVID-19’dan sonra “kentsel dönüşümün” önemli bir ayağı olarak tanımladı.

En büyüğü 825 milyon dolarlık piyasa değeri ile Iota (MIOTA) olan IoT nişinde birkaç kripto para projesi faaliyet gösteriyor. En az bir düzine diğerinin ise piyasa değeri 1 milyon dolar veya daha fazlasına karşılık geliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.