Öncü vadeli işlem platformu dYdX’e Türkçe kullanıcı desteği geleceği açıklandı.
Haberin yayınlanma zamanı itibari ile Türkçe kullanıcı desteği dYdX üzerinde aktif oldu. Yeni versiyonunu Cosmos altyapısı ile inşa eden dYdX, kendi zincirini oluşturmayı planlamasının yanı sıra bu gelişmenin dYdX V4’te de olacağını bildirdi.
Ayrıca Türkçe Kullanıcı Desteği dYdX V4 ile de Kullanılabilecek
Türkçe dil desteği gelmesiyle ilgili dYdX Foundation Türkiye Lideri Doruk İşmen şu ifadeleri kullandı :
dYdX’in bu hamlesinde sektör lideri ACX ile ortaklık kurduğu, protokol kullanıcılarının herhangi bir sorusu veya sorunuyla ilgilenebilecek önde gelen bir hizmet sağlayıcısıyla çalıştıklarını açıkladılar. Ayrıca, kullanıcıların yardıma olan ihtiyaçlarını daha erişilebilir hale getirmek için yeni araçlara ve teknolojilere yatırım yapıyor.
dYdX v4 için ise, herkese açık Testnet’in başlaması bekleniyor. Herkese açık Testnetin, dYdX v4’ün tam hazır olan bir ağ olarak ortaya çıkacağı belirtiliyor. Bu da şu anlama geliyor, herkese açık Testnet dYdX v4’ün Mainnet lansmanına çok yakın bir adım. Ayrıca, dYdX v4 ile birlikte Türkçe Kullanıcı Desteği hizmetinin sunulmaya devam edileceği de öğrenilen haberler arasında.
Yakın zamanda, dYdX Trading, gelecek kilometre taşlarının tahmini tamamlanma tarihlerini açıkladı. Buna göre, kilometre taşı 4 (herkese açık Testnet) Temmuz sonunda, kilometre taşı 5 (Mainnet) ise Eylül sonunda tamamlanacak. Herkese açık Testnet’in ödüllü olabileceği iddiası da toplulukta büyük ilgi topladı.
dYdX, Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para birimleri için kaldıraçlı işlem yapmanıza olanak tanıyan lider bir merkeziyetsiz (DEX) borsadır. Ethereum Blockchain’i üzerinde akıllı sözleşmeler ile çalışan platform, kullanıcıların hiçbir aracı olmadan alım satım yapmasına olanak tanır. Önde gelen finansal teknoloji yatırımcıları Paradigm, a16z ve Polychain tarafından desteklenen dYdX, 27 Temmuz 2017’de kurulmuştur. dYdX’in öne çıkan özellikleri arasında düşük ücretler, hızlı işlem süreleri ve güvenli işlemler yer alır. Platform, merkezi bir yapıya sahip olmadığından, kullanıcılar kendi fonlarının kontrolünü tamamen kendileri sağlayabilirler. v4 ile birlikte tamamen merkeziyetsiz olmayı amaçlayan dYdX, merkezi borsalar ile yarışacak bir ürün çıkarmayı hedeflemektedir.
Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.