Merkeziyetsiz borsa dYdX, yenilikçi özelliklere ve daha fazla doğrulayıcı katılıma sahip olan dYdX v4’ün halka açık testnet’ini yarın başlatıyor.
5 Temmuz 2023 tarihinde, dYdX’in yenilikçi protokolü v4, herkese açık testnet aracılığıyla kriptoseverler ile buluşuyor. Testnet’in, yarın saat 20:00‘de işleme açılması bekleniliyor.
Bu yenilikçi protokolde, daha fazla özellik ve daha fazla doğrulayıcı katılımın sağlanacağı belirtiliyor. Merkeziyetsiz kripto projesi dYdX, v3’ten sonra önemli bir dönüm noktasına kapılarını aralıyor.
dYdX, 5 Temmuz’da dYdX v4’ün Herkese Açık Testnet’ini Başlatıyor
Merkeziyetsiz borsa dYdX, yarın saat 20:00‘de, dYdX v4’ün herkese açık testnet’ini kripto kullanıcılarıyla buluşturuyor.
Popüler kripto projesi dYdX, v3’ün başarıyla tamamlanmasının ardından sonraki yeniliği olan v4’e odaklandı. Testnet’in daha doğrulayıcı ekosistem ile buluşmasıyla birlikte, mainnet’e geçişten önceki son aşama gerçekleşecek. Bu testnet’te, limit emirler koyma ve Dinamik Fonlama Oranları da yer alacak. Ayrıca, dYdX v4’ün testnet‘i, Cosmos-SDK‘nin son özelliklerini de bünyesinde barındırıyor.
Kullanıcılar, testnet’e katılım aşamasında cüzdanlarını bağlayabilecekler ve testnet fonlarını talep edebilecekler. Böylelikle kullanıcılar, dYdX’in son protokolünde işlem deneyiminde bulunabilecekler.
Yenilikçi protokol olan dYdX v4, 40’tan fazla doğrulayıcıya sahip olacak. Ayrıca, Türkiye’den doğrulayıcı şirketler de bu projede yer alıyor. Herkese açık olan bu testnet, Bitcoin ve Ethereum pariteleriyle başlatılacak. Ağın yükseltilmesiyle birlikte 30’dan fazla parite de dahil edilecek.
dYdX v4 ile Cosmos Altyapısına Geçiyor
Merkeziyetsiz proje dYdX, geçtiğimiz yıl, dYdX v4″ün Cosmos (ATOM) ekosistemi üzerinde hazırlanacağını açıklamıştı. Proje, Cosmos’un kendi blockchain geliştirme kit’i CosmosSDK aracılığıyla, konsensus algoritması Tendermint’e dayanan kendi ağını oluşturacak.
Halihazırda faaliyette olan dYdX v3, Ethereum’un katman-2 çözümü Starknet’in özelleştirilmiş hali StarkEx ağında oluşturulmuştu. Ancak, dYdX v4‘ün Cosmos ekosistemine geçişiyle birlikte tamamen merkeziyetsizleşmenin gerçekleşmesi planlanıyor. Bu sayede, ağın işlem hızının 100 kat daha fazla olması planlanıyor.
Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.