Dragonchain, kurumsal blok zinciri tabanlı uygulamaların hızlı bir şekilde geliştirilmesi ve dağıtılması için tasarlanmış ticari düzeyde bir blok zinciridir. Dragonchain blok zinciri, ABD merkezli bir kuruluş olan Dragonchain Foundation tarafından oluşturuldu ve uygulandı.
Dragonchain, kullanıcıların bir işlem için ihtiyaç duydukları doğrulama düzeyini seçmelerine olanak tanıyan benzersiz bir bağlam tabanlı fikir birliği mekanizması sunarak geliştirme ve dağıtımda hızı optimize etmeyi amaçlar. Dragonchain’in fikir birliği mekanizması teknolojisi, açık kaynaklı yazılım olarak piyasaya sürülmeden önce Disney’de Disney Özel Blok Zinciri Platformu olarak geliştirildi.
DragonChain (DRGN) Nedir?
DragonChain, aslen Disney tarafından 2014 yılında geliştirilen blok zinciri tabanlı bir şirket ve ekosistemdir. Proje “Disney Özel Blok Zinciri Platformu” olarak başladı ve daha sonra 2016 yılında açık kaynaklı yazılım olarak piyasaya sürüldü.
DragonChain şu anda kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak faaliyet gösteriyor ancak platform tamamen kullanıma sunulduğunda ticari bir kuruluş (DragonChain Inc.) olarak faaliyete geçecek.
DragonChain (DRGN)Ne İşe Yarar?
Genel anlamda DragonChain’in amacı, şirketlerin blok zincirini iş uygulamalarına hızlı ve kolay bir şekilde dahil etmelerine yardımcı olmaktır. Birçok şirket, bir blok zinciri üzerinden müşterilere hizmet vermenin faydaları nedeniyle bu geçişi yapmak isteyebilir.
Daha spesifik olarak DragonChain, şirketlerin blok zinciri uygulamalarını kolay, özel ve güvenli bir şekilde kullanmaya başlamasına olanak tanıyan sunucusuz ekosistemi sağlıyor. Şirketlerin şu anda Java, C++ ve Python’u sevmeye alıştığı geliştirme yığınıyla uyumlu “anahtar teslimi” bir ürün sunmayı amaçlıyorlar. Bu, işletmelerin artık ortak programlama dillerini kullanarak (DragonChain platformunda) kendi akıllı sözleşmelerini oluşturabilecekleri anlamına geliyor.
DragonChain ekosisteminin tam bir öznitelik listesine bakmak için DRGN teknik incelemesine başvuracağız:
- Sunucusuz sistem ve akıllı sözleşmeler
- Akıllı sözleşmeler için yerleşik dil desteği (Java, Python, Node, C#, Go, vb.)
- Ölçeklenebilir
- Güvenli
- Gelişmiş para birimi uygulamaları
- Akıllı sözleşme kitaplıkları
- Para Birimi Agnostiği
Bu temel özellikler, işletmelerin merkezi olmayan uygulamalarını kolayca çalıştırabilecekleri ortamı oluşturan şeydir. Özellikler, daha düşük geliştirme maliyetleri, şirket projeleri için daha hızlı pazara sunma, bu projeler için daha yüksek ölçeklenebilirlik ve önemli ölçüde yüksek güvenlik seviyeleri sağlamak için birlikte çalışır.
DragonChain nasıl çalışır?
DRGN ekosistemi üç temel bileşenden oluşur:
1) DragonChain Platformu
Platform , DragonChain’in iş-müşteri verilerini depolayan ve güvence altına alan arka uç yönü olarak düşünülebilir. Geliştiricilerin ortak programlama dillerinde Akıllı Sözleşmeler oluşturup depolayabileceği yer burasıdır. Platforma ayrıca Amazon Web Hizmetlerine erişim de dahildir.
2) DragonChain Kalabalık Ölçekli İnkübatör
Kalabalık Ölçekli İnkübatör, şirketlerin DragonChain’in standartlaştırılmış sürecini takip ederek blok zinciri projelerini kolayca geliştirebilecekleri yerdir.
Kuluçka makinesinin ” Crowd-Scaled Incubator” yönünün şirket projelerine büyük fayda sağlaması amaçlanıyor. Bu, bir işletme inkübatörde blok zinciri projesini geliştirdikten sonra, dünyanın her yerinden insanlardan/yatırımcılardan oluşan bir kalabalık tarafından gözden geçirilip ölçeklendirilebileceği anlamına gelir. Başarılı olursa, kuluçka süreci bir müşterinin gelişmekte olan bir projeye maruz kalması için gereken kaynakları büyük ölçüde azaltmak için çalışır.
Crowd-Scaled Incubator, iş projelerinin piyasaya sürülmesine ve piyasa değeri üretmeye çok daha hızlı başlamasına izin vermeyi amaçlıyor. DragonChain’in web sitesinde, şu anda ticari platformlarını ve kuluçka sürecini başlatmak isteyen işletmelerden başvuru aldıklarını görebilirsiniz.
DragonChain’in şu anda kuluçkada olan 5 projesi var:
- Look Lateral
- Liquid Art
- Seed2You
- LifeID, IDPay
- ClevX
3) DragonChain Pazarı
Son olarak, DragonChain Marketplace, müşteri şirketleri için bir destek sistemidir. Burada kripto, pazarlama ve yazılım geliştirme gibi konularda doğrulanmış Konu Uzmanlarından oluşan bir havuza erişebilirler. Marketplace ayrıca DragonChain müşterilerinin önceden geliştirilmiş akıllı sözleşmeler kitaplığına eriştiği yerdir.
DragonChain’i Farklı Kılan Nedir?
Esasen DragonChain, gerçek dünyadaki iş kullanım durumlarında gerçekten güvenli ve ölçeklenebilir blok zinciri uygulamalarının oluşturulmasını kısıtlayan mevcut platformlar sorununu çözmeyi amaçlıyor.
Örneğin Ethereum, müşterilere Dapps ve Akıllı Sözleşmeler çalıştıran bir ekosistem sağlar. DragonChain benzer bir amaca hizmet eder ancak Bitcoin ve Ethereum protokollerinden daha güvenli olacak şekilde tasarlanmıştır.
DragonChain’in teknik incelemesi, blok zincirleri tarafından önerilen güvenlik düzeyini vurgulamaya dikkat çekiyor. DRGN platformuna beş standartlaştırılmış konsensüs seviyesinden oluşan bir sistem dahildir. Bir blok için doğrulama düzeyi arttıkça güvenlik artar. Bu beş seviye:
- İşletme (Onay) Doğrulaması
- Kurumsal (Doğrulama) Doğrulama
- Ağ Çeşitliliği Doğrulaması
- Harici Ortak (Noter) Doğrulaması
- Genel Kontrol Noktası Doğrulaması
Bu katmanlı güvenlik biçimi, ortak blok zinciri modeline başka bir boyut eklemek için çalışır. DragonChain, fikir birliği modelinin seviyeleri hakkında bir “blokaj zinciri” olarak düşünmeyi önerir.
DragonChain Hangi Sektörleri Hedefliyor?
Blok zinciri, geleneksel sözleşmeleri ve ödeme sistemlerini daha güvenli bir süreçle değiştirmeyi amaçladığından, şu anda dolandırıcılık/dolandırıcılıklardan muzdarip sektörlerin fayda sağlama potansiyeli yüksektir. Bu, örneğin gayrimenkul veya hukukla uğraşan şirketlerin, DragonChain ekosistemindeki Akıllı Sözleşmeler yoluyla dolandırıcılıktan kaynaklanan önemli kayıpları ortadan kaldırabileceği anlamına gelir.
Oyun endüstrisinde başka bir potansiyel kullanım durumu bulunur. 75 milyondan fazla kullanıcıya sahip bir oyun şirketi olan FlowPlay, oyuncuların sanal öğeleri güvenli bir şekilde satın almalarını sağlamak için DragonChain belirteçlerini kullanmak istiyor. Bu, sanal ürünler için güvene dayalı olmayan ilk pazarı etkin bir şekilde yaratacak ve meşruiyeti garanti edecektir.
Platformun daha sezgisel kullanım örnekleri arasında denetim, rezervasyon/rezervasyonlar ve oylama sistemleri yer alır.
DragonChain (DRGN) Kaç TL
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 DragonChain Coin 0.760069 TL TL’den işlem görüyor. DragonChain Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 21.65% değişim gösterdi. DragonChain Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise 5,294 $ dolar, toplam piyasa değeri ise 8,128,474 $ dolar seviyesinde.”
DragonChain (DRGN) Kaç Dolar?
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 DragonChain Coin 0.022043 $ dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Ocak ayı itibariyle DragonChain Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 691 dolarla kaydetti. Bununla birlikte DragonChain yılın en düşük seviyesini ise 18 dolarla belirledi.”
Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.