Yükleniyor...

DeFi Token’ı YFI Nedir? Ne İşe Yarar?

Yearn.

defi tokeni yfi nedir yearn finance

Yearn.finance’ın token’ı olan YFI, kripto para tarihindeki en hızlı DeFi büyüme hikayesi. Yearn Finance’in kendi yaratıcısı tarafından finansal değeri olmaması amaçlanan token’ı YFI şu anda 3 bin doların üzerinde işlem görüyor ve yatırımcılarına haftalık %35.000’den fazla getiri sağlıyor.

Merkezi Olmayan Finans (DeFi) alanı, şüphesiz tüm gözlerin üzerinde olduğu bir alan. Kredi verme protokolünde kilitlenen değer artmaya devam ediyor ve kesinlikle yavaşlama belirtisi göstermiyor. DeFi, her gün heyecan verici olaylara sahne oluyor. Geçtiğimiz günlerde de yakın zamanda piyasaya sürülen DeFi token’larından biri olan YFI, partiye erken katılanlara % 35.000 oranında getiri sağladı. Tüm bunların arkasındaki ironik nokta ise token’ın hiçbir zaman finansal değere sahip olmaması.

Yearn Finance (YFI): “Finansal Değeri 0”

17 Temmuz’da Andre Cronje, mevcut bir verim toplama platformunun simgesi olan Yearn Finance’in (YFI) piyasaya sürüleceğini duyurdu. Cronje, şu açıklamaları yapmıştı:

“Bu protokolden vazgeçmeye yönelik daha fazla ile tamamen değersiz token olan YFI’i yayınladık. Tekrarlıyoruz, 0 finansal değeri var. Madencilik yok, satış yok, hayır satın alamazsınız, hayır Uniswap’ta olmayacak, hayır açık artırma olmayacak. Bizde hiç yok.”

Tabi söylemeye gerek yok, token için işler hiç de böyle olmadı.

YFI Bir Haftada % 35.000 Arttı

Token sadece Uniswap’ta listelenmedi aynı zamanda borsaya göre kısa sürede haftada %35.000’e kadar getiri sağladı. Şu anda, Uniswap’ta yaklaşık 3.125 dolardan işlem görüyor. Ve eğer bu yeterince etkileyici değilse, DeBank’a göre likidite havuzunda kilitli olan toplam değer 371.94 milyon dolar. Başka bir deyişle, protokolde kilitli likidite bile bir haftadan az bir sürede yaklaşık %4.600 artmıştır.

Bu, DeFi’de devam eden güçlü gelişmeler için de geçerlidir. DeFi Pulse’a göre, kredi verme protokollerinde kilitlenen toplam değer 4 milyar doları aştı. Aav, Compound’u en büyük ikinci protokol olarak tahtından indirirken, Maker en üst sıraya yerleşti.

İlginçtir ki, Yearn Finance, Balancer’ın beğenisini aşan 6. en büyük borç verme protokolü haline geldi.

Tam Olarak Ne İşe Yarıyor?

DeFi dünyası son birkaç aydır muazzam bir büyüme yaşadı. DeFi projesi gibi birçok hizmet sunan kredi verenlerin sayısı giderek daha fazla kullanıcı çekmeye başlıyor. Yearn.finance da tam olarak bu kitleye hizmet ediyor. Çünkü yearn.finance kullanıcıları bu ürünü kullanarak DeFi ağını çok daha etkili bir şekilde kullanabiliyor. Bunun nedeniyse yearn.finance’in size hangi projeden ne kadar gelir elde edeceğinizi, hangi projenin ne kadar işlem ücreti alacağını otomatik bir şekilde söylemesi. Yatırımcılar bu sayede Aave lending ya da Maker Dai Savings Rate hizmetlerinden faydalanmak istediklerinde bunu en verimli biçimde yapabiliyor.

Yearn.finance ekosistemi aşağıdaki ürünleri içerir:

  • yearn.finance – Borç verme verimlerini optimize etmek için kar amaçlı borç veren (canlı)
  • ytrade.finance – Kaldıraçlı stablecoin işlemleri (testnet)
  • yliquidate.finance – Aave için 0 otomatik sermaye tasfiyesi (testnet)
  • yswap.exchange – Tek taraflı otomatik pazar yapıcı (canlı)
  • iborrow.finance – Akıllı sözleşme kredisine akıllı sözleşme için kredi delegasyon kasaları (testnet)
  • Yıllık finans ekosistemi YFI token’ı tarafından kontrol edilir

Santiment’e göre YFI şu anda DeFi pazarında kullanıcılara en yüksek verimi sunan tek kripto para. Konuyla alakalı olarak firmanın bir analisti şunları söylüyor:

“Bu kripto parayla yatırdığınız her eşyi alırsınız. Ve etrafta dolaşır. Bölgedeki en iyi getirileri bulur ve biriktirir. Böylece en iyi verimi almanızı sağlar. Bu otomatik bir verim toplayıcı gibidir.”

Sonuç

Yearn.finance hizmetleri sayesinde, kullanıcılar asla kendi başlarına yakalayamayacakları gelir oranını yakalayabilirler. Bu giderek yaygınlaşan YFI adlı finans ve yönetim token’larıdır. Yearn.finance aracılığıyla çeşitli DeFi platformlarından gelir elde eden kullanıcılar da YFI token’ları kazanabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


ck x banner
ck youtube banner