Yükleniyor...

Çin, Yeni Ulusal Mali Düzenleyici Planlarını Açıkladı

Çin Hükümeti, Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu’nun (CBIRC) kaldırılacağını duyurdu.

Çin

Çin Hükümeti, Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu’nun (CBIRC) kaldırılacağını duyurdu. 

Bu komisyonun sorumlulukları, merkez bankası ve menkul kıymetler düzenleyicisinin belirli işlevleri gibi yeni bir yönetime aktarılacak. Yasama organı 10 Mart Cuma günü kurumsal reform planını oylayacak. Yeni mali düzenleyici kurum faaliyete geçtiğinde kurumsal denetimi, davranışların denetimini ve işlevlerin denetimini güçlendirmesi planlanıyor. 

Duyuru, Xi Jinping’in Reform Çağrısının Ardından Geldi

Çin’deki finans sektörü, Çin Halk Bankası (PBOC), CBIRC ve Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu’nun denetimi altında bulunuyor. 

Bu duyuru, ülkenin başkanı Xi Jinping’in Çin’deki parti ve devlet kurumlarına yönelik reform çağrısının ardından geldi. Bu reformlar aynı zamanda veri kaynaklarının paylaşımı ve geliştirilmesine yönelik bir birimi de içerecek. Bu birim, mevcut Merkezi Siber İşler Komisyonu Ofisi’nin görevlerini devralacak. 

Çin Hükümeti finans sektörüne yönelik yeni planlarını açıklamış olsa da, kripto sektörüne yönelik reformlardan özel olarak bahsedilmedi. Ancak Şubat ayında, PBOC’nin eski bir danışmanı Pekin’deki düzenleyicileri kripto üzerindeki sert yasağı gözden geçirmeye çağırmıştı. 

Çin, 2021 yılında neredeyse tüm kripto işlemlerini yasakladı. Bununla birlikte hükümet, kendi merkez bankası dijital para birimi olan dijital yuan’ı geliştirmek için milyonlar harcıyor. 

Dijital yuan projesindeki son güncellemelerden biri de, yeni akıllı sözleşme işlevselliğinin ve menkul kıymet satın alma ve çevrimdışı ödemeler gibi yeni kullanım durumlarının dahil edilmesiydi. 

Çin, 8 Şubat’ta blockchain teknolojisi aracılığıyla ülke endüstrisini hızlandırmak için devlet destekli yeni bir kurum olan Ulusal Blockchain Teknolojisi İnovasyon Merkezi’ni duyurmuştu. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


ck x banner
ck youtube banner