Çin, akıllı şehirler için bu şehirler arasında daha iyi bağlantı ve veri paylaşımını hedefleyen blockchain tabanlı bir tanımlama sistemi başlattı. Shijiazhuang kentinde bulunan üç enstitü tarafından geliştirilen sistem, ülke çapındaki akıllı şehirlere benzersiz, küresel bir dijital kimlik atayacak. Blockchain tabanlı kimlik sisteminin geliştiricilerinden biri olan Zhongguancun Endüstri ve Bilgi Araştırma Enstitüsü müdürü Zhang Chao, sistemin Çin tarafından geliştirildiğini ve “bağımsız olarak dağıtılacağını ve yönetileceğini” söyledi.
Blockchain Teknolojisi ile İlerliyor
Çin, 2012 yılında akıllı şehir kalkınmasına pilot ülke oldu ve 2020 yılında en az 100 akıllı şehir inşa etmek için bunların çalışmalarına 2016 yılında başladı. Ülke ayrıca blockchain teknolojisini de hızlı bir şekilde kullanıyor. Geçtiğimiz ay, Çin cumhurbaşkanı Xi Jinping, teknolojiyi açıkça destekleyerek, ülkenin kalkınmasında lider konumda olması gerektiğini söyledi. Çin ayrıca beş yıllık araştırma ve geliştirmeden sonra ulusal dijital para birimini piyasaya sürmeye neredeyse hazır.
En Fazla Proje Çin’de
Önde gelen bir denetim ve danışmanlık firması Deloitte tarafından geçtiğimiz sene yayınlanan bir rapora göre Çin, dünyanın en yüksek 500 akıllı şehir pilot projesine sahip. Çin, trafik akışını kolaylaştırmak, yasa uygulamalarını iyileştirmek ve kamu binalarını enerji anlamında daha verimli hale getirmek için yapay zeka ve nesnelerin interneti gibi en son teknolojilerin kullanılmasını teşvik etmek amacıyla 2012 yılında akıllı şehir kalkınma projelerine başlamıştı.
Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.