ChatGPT, doğru kullanıldığında karmaşık terimleri basitleştirmenize, teknik incelemeleri incelemenize, tokenomikleri ve kurucuların geçmişini analiz etmenize ve ayrıntılı bir kripto çalışma planı planlamanıza yardımcı olabilir.
Kripto Araştırması için ChatGPT Nasıl Kullanılır?
ChatGPT , kripto araştırması için kullanılabilecek güçlü bir AI sohbet robotudur. Aşina olmayabileceğiniz karmaşık kripto terimlerini anlamanızı basitleştirmeye yardımcı olabilir. Doğru kullanılırsa, teknik incelemeler ve token’lar gibi karmaşık bilgileri analiz etmenize yardımcı olması için ChatGPT’den bile yardım isteyebilirsiniz.
ChatGPT komutları, modele verilen ve sorular, ifadeler veya istekler olabilen girdileri ifade eder. ChatGPT’nin araştırmanızda size nasıl yardımcı olabileceğiyle ilgili ayrıntılara girmeden önce, kullanabileceğiniz farklı komut türlerini ve bunları nasıl yapılandıracağınızı anlamakta fayda var.
Pek çok farklı bilgi komutu olsa da, kripto araştırması için ilgili komutlar bilgilendirici, öğretici, görüşe dayalı ve rol oynama şeklinde kategorilendirilebilir.
1. Bilgi Komutları
Olgulara dayalı bilgi aramak ve kavramları açıklamak için bilgi komutlarını kullanabilirsiniz. Bu komutlar, belirli terimlerin tanımı veya belirli bir mekanizmanın nasıl çalışabileceğinin ardındaki açıklama gibi genel araştırma amaçları için kullanılır.
Örnek Komutlar:
- Kriptoda staking nedir ve karlı mıdır?
- Gas ücretleri nedir?
- Hızlı kredi nedir ve bir coin’in fiyatını nasıl etkiler?
2. Öğretim Komutları
Bu komutlar, bota teknik incelemeleri gözden geçirmeyi, bilgileri özetlemeyi veya token’ları analiz etmeyi içerebilen bir görevi gerçekleştirmesi talimatını vermek için kullanılır.
Örnek komutlar:
- BNB teknik incelemesinin temel noktalarını özetleyin.
- BLUR ekosisteminin coin’lerini analiz edin.
- Bana fiyatı üzerindeki etkisine ilişkin Ethereum Üçlü Halving’in bir analizini sağlayın.
3. Görüşe Dayalı Komutlar
Görüşe dayalı komutlar, bir projenin artılarını ve eksilerini tartışır. ChatGPT’nin görüş veya düşünceleri olmamakla birlikte, bilinen bakış açılarına dayalı olarak bir avantaj ve dezavantaj listesi çıkarabilmektedir.
Örnek komutlar:
- İlk coin tekliflerine yatırım yapmanın artıları ve eksileri nelerdir?
- Soğuk cüzdan kullanmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?
- Proof of Stake sisteminin güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirin.
4. Karmaşık Terimleri ve Konuları Basitleştirme
Kripto para dünyası sürekli olarak gelişmektedir ve karşılaştığımız ama anlamadığımız karmaşık kavramlar ile terimler olabilir. ChatGPT ile, modelden onları sindirilebilir bilgi parçalarına dönüştürmesini isteyebilirsiniz.
Örneğin;
- Bitcoin madenciliğini bana daha basit terimlerle açıklayın.
- “Kriptografik sağlama işlevini” bir gencin anlayacağı şekilde açıklayabilir misiniz?
- Sanki kriptoda tamamen yeni başlayan biriymişim gibi bana “Proof of Work” hakkında bilgi verin.
- Orta seviye kripto para bilgisine sahibim. Likidite havuzlarını bana açıkla.
5. White Paper İnceleme
Teknik incelemeler, projenin arkasındaki ekip tarafından yayınlanan önemli kripto projeleri raporlarıdır. Yardımcı program, token’lar, yol haritası ve projeyle ilgili tüm ilgili bilgiler hakkında derinlemesine bilgiler içerirler. Yatırımcılar için, bir kripto projesinin teknik incelemesini incelemek, proje hakkında temel bilgiler sağladığı ve yatırımcıların bilinçli kararlar almasına yardımcı olduğu için çok önemlidir.
Anlamadığınız veya kafanızın karıştığı herhangi bir kısım varsa, ChatGPT’ye takip soruları sorabilir veya karmaşık terimleri basitleştirmek için yukarıda belirtilen komutları kullanabilirsiniz.
Örneğin, Bitcoin yardımcı programının “değişim aracı” konusunda kafanız karıştıysa, ChatGPT’den bunu daha ayrıntılı açıklamasını isteyebilirsiniz.
Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.