Chain, daha akıllı bir ekonomi modeli sağlama amacıyla kurulmuş blokzincir tabanlı bir teknoloji şirketidir. Chain, Web3 hizmetlerini ve finansal ürünleri destekleyen kriptografik defterler ve bulut altyapısı oluşturmaktadır. XCN Coin ise Chain’in yerel kripto para birimidir.
Rehber İçeriği
Chain Nedir?
Chain, akıllı ve birbiri ile daha bağlantılı bir ekonomi sağlama amacıyla yola çıkmış bir blokzincir şirketidir. Firmaların sıfırdan daha iyi finansal hizmetler oluşturmasını sağlamayı hedefleyen proje, bulut blokzincir altyapısına sahiptir. İzinli ve açık kaynaklı bir blok zinciri olan Cahin Core ve hizmet ürünü olarak defteri Sequence’ı piyasaya sürmesinin ardından proje hedefleri öne çıkmayı başarmıştır.
Chain projesi, çığır açan finansal ürün ve hizmetleri destekleyen kriptografik defterler oluşturma hedefine de sahiptir. Hizmet platformu olarak söz konusu defter Sequence tarafından desteklemektedir. Oldukça köklü bir geçmişe sahip olan şirket, uzun yıllardır blokzincir teknolojisi planlamasıyla ile faaliyetlerine devam etmektedir.
Chain, 2014 yılında Adam Ludwin tarafından kurulmuştur. Şirketin merkezi, Amerika Birleşik Devletleri’nin San Francisco eyaletidir. Chain platformu; Visa, Nasdaq, Orange gibi birçok kurumsal şirketten 40 milyon doları geçen fon toplamayı başarmıştır.
XCN Coin Nedir?
XCN Coin, Chain protokolünün kripto para birimidir. Bir diğer deyişle, protokol iyileştirmeleri ve çeşitli topluluk tarafından yönlendirilen işlemler için tasarlanmış Chain Protokolünün yönetişim ve yardımcı program simgesidir.
Ağdaki iyileştirmeler ve yenilikleri oylamak için bu token kullanılır. XCN, aynı zamanda ağ üzerinde gerçekleştirilen işlemlerde ödeme yöntemi olarak kullanılır. XCN, kullanıcıların platformda gerçekleştirdikleri işlemlerden indirim kazanmalarına olanak sağlar. Ayrıca platform kullanıcılarının premium özellikleri kullanmasına imkan tanır. XCN, Ethereum blokzinciri üzerinde oluşturulmuştur ve ERC-20 standartı ile çalışmaktadır.
Chain (XCN) Nasıl Çalışır?
Chain şirketi birçok önemli özelliği ile öne çıksa da projenin en dikkat çeken benzersiz özelliği kriptografik bir defter olacak şekilde tasarlanmasıdır. Paylaşılan ve çok varlıklı bir defter olarak geliştirilen sistem, en az yetki ilkesini kullanarak, varlıklar üzerindeki kontrol ve defter senkronizasyonu üzerindeki kontrolden ayrılmaktadır. Bir defterdeki tüm değerler ise jeton olarak temsil edilmektedir. Her bir simge, belirli değer türünü ifade eden bölünmez ve tek bir birim olarak geliştirilmiştir. Projenin öne çıkan ve rakiplerinden ayrılmasını sağlayan başlıca benzersiz özellikleri ise şunlardır:
- Sequnce, bakiyeleri yönetmek için bir hizmet defteri olarak geliştirilmiştir.
- Belirteç tabanlı bir veri modelini, bulut teknolojisi rahatlığı ile birleştirerek geleceğe dönük ürünler oluşturmayı, çalıştırmayı ve ölçeklendirmeyi kolaylaştırmaktadır.
- Şirket, ağ katılımcısının özel “verme programları” yazarak varlıklarını tanımlamasına ve yayınlamasına olanak tanımaktadır.
Chain Piyasa Verileri
Kripto varlıklarda piyasa bilgileri, bir kripto varlığın fiyatı, hacmi, arz ve talebi gibi önemli değişkenleri gösterir. Bu veriler, kripto varlıkların gelecekteki performansını tahmin etmek için kullanılabilir.
Fiyat: Kripto varlıkların fiyatı, arz ve talebe göre belirlenir. Fiyatın yükselmesi arzın az olması ve talebin yüksek olmasına işaret ederken, fiyatın düşmesi arzın fazla olması ve talebin düşük olmasına işaret eder.
Hacim: Hacim, bir kripto varlığın belirli bir zaman diliminde işlem gören miktarını gösterir. Hacim yüksek ise, o varlık için yatırımcıların ilgisi yüksektir.
Arz: Kripto varlıkların arzı, o varlığın mevcut olarak ne kadar miktarda olduğunu ifade eder. Bazı kripto varlıkların arzı sınırlıdır ve bu sınırlı arz, varlığın değerinin zaman içinde artmasına neden olabilir.
Talep: Talep, insanların o kripto varlığın ne kadar değerli olduğuna inandıklarını gösterir. Talep yüksekse, fiyat yükselecektir.
Bu veriler, çeşitli kaynaklardan elde edilir ve genellikle internet üzerinden erişilebilir. Örneğin, Coinmarketcap ve CoinGecko gibi siteler, kripto varlıkların fiyatlarını, hacmini ve diğer verileri takip etmek için kullanılabilir.
XCN coin’e ait piyasa bilgileri de tüm bu etkenlerden olumlu ya da olumsuz olmak üzere etkilenmektedir.
XCN Coin Arzı Ne Kadar?
Kripto para arzı, bir kripto paranın mevcut olarak ne kadar miktarda olduğunu veya gelecekte ne kadar miktarda üretileceğini ifade eder. Arz, genellikle bir kripto paranın toplam miktarı olarak tanımlanır. Sınırsız arz, kripto paraların değerinin daha az stabil olmasına neden olabilir ve fiyatlarının daha hızlı değişebilmesine sebep olabilir.
Dolaşımda 21 milyar adet XCN Coin mevcuttur, toplamda ise 53 milyar adet XCN vardır.
XCN Coin Fiyatı
Daha iyi finansal hizmetler sağlayabilme amacıyla oluşturulan Chain platformunun yerel token’ı XCN, ERC-20 standartı ile çalışmaktadır. ERC-20 tabanlı Ethereum varlıklarını destekleyen masaüstü, mobil ve donanım cüzdanları ile XCN bakiyelerinizi yönetebilirsiniz.
XCN coin güncel fiyatı şu şekildedir:
Onyxcoin (XCN)
Chain ATH Fiyatı Ne Kadar?
Kripto paraların fiyatları, piyasa arz ve talebi, yatırımcıların beklentileri ve diğer faktörler gibi birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. En yüksek fiyat, genellikle piyasa arzının düşük olduğu ve talebin yüksek olduğu zamanlarda oluşur. Aynı zamanda, kripto paraların gelecekteki potansiyelini değerlendiren yatırımcıların, fiyatların yükselmesi beklentisi, fiyatların yükselmesine neden olabilir. Ancak, kripto paraların volatil olması nedeniyle, fiyatlar ani değişikliklere maruz kalabilir ve yatırımcılar için yüksek risk içerebilir.
Chain Token en yüksek ATH fiyatı 27 Mayıs 2022’de 0,18 USD’dir.
Chain ATL Fiyatı Ne Kadar?
Kripto paraların en düşük fiyatları, arz ve talebin dengesi, regulasyonlar, kurumsal yatırımcıların ilgisi, teknolojik gelişmeler ve spekülatif beklentiler gibi birçok faktör nedeniyle değişebilir. En düşük fiyatlar genellikle uzun vadeli düşüşler sonucu oluşur ve ne zaman görüleceği önceden tahmin edilemez.
Chain Coin en düşük ATL fiyatı 14 Haziran 2022 tarihinde 0,0028 USD olarak kaydedilmiştir.
XCN Coin Hangi Borsalarda Var?
Kripto paraların ortaya çıkması ile birlikte, dijital varlıkların takas edilmesi için kripto borsaları ortaya çıktı. İlk kripto borsası, 2010 yılında BitcoinTalk forumunda kurulan ve SatoshiDICE adı verilen bir online oyun olarak ortaya çıktı. Bu, kullanıcıların Bitcoin ile oynadıkları ve kazandıkları ya da kaybettikleri bir oyundu. 2011 yılında, ilk profesyonel kripto borsası olan Mt. Gox, Japonya’da kurulmuştu. Bu borsa, Bitcoin için ilk merkezi takas noktası olarak hizmet verdi ve dünya çapında yatırımcılar için kullanılabilir hale geldi. Daha sonra, diğer kripto paraların ortaya çıkması ile birlikte, farklı kripto borsaları da ortaya çıktı ve hala hizmet vermeye devam etmektedir.
XCN ise aşağıdaki borsalar üzerinden satın alınabilir:
- DigiFinex
- BtcTurk
- Bitget
- Gate.io
- Bittrex
- Coinbase Exchange
- Huobi
- Hotbit
- Kraken
- KuCoin
- Bitrue
Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.