Bitcoin‘in (BTC) 64 bin doları geride bırakmasına rağmen bazı projelerde yaklaşan gelişmeler kafa karıştırdı.
Haftaya iyi bir başlangıç yapan Bitcoin, altcoin piyasasını yeşile boyadı. Son günlerde düşüş trendinde olan altcoin’ler, BTC’nin bu hamlesinden güç bularak yukarı yönlü hareketine başladı. Fakat bazı projelerin yakın zamandaki gelişmeleri, paritede satış baskısı yaratma ihtimalini beraberinde getiriyor. Peki bu projeler hangileri?
1- Pendle (PENDLE)
8 Mayıs’ta kilit açılımı gerçekleştirecek olan PENDLE, 39.370 token’ı (200.000 dolar) piyasaya sürecek. Son dönemin popüler coin’leri arasında gösterilen PENDLE’da kilit açılımının nasıl bir etki yaratacağı merak uyandırdı. 5 dolar bandı PENDLE için belirleyici olacak gibi duruyor.
2- GMX (GMX)
Bir süredir sessiz olan GMX, 9 Mayıs’ta kilit açılımına gidecek. 403 GMX’in (10.420 dolar) piyasaya sürülmesiyle beraber paritede kayda değer bir satış baskısı beklenmiyor. GMX yatırımcıları düzenli kilit açılımlarını yakından takip etmeye devam ediyor.
3- Euler (EUL)
Diğer projelere göre daha az bilinen EUL, 9 Mayıs’ta 67.940 token’ın (387.920 dolar) kilidini açacak. Nispeten az bir miktar olmasından dolayı satış tehditi yaratmayan EUL, volatil fiyat hareketleri sergilemeyecek gibi görünüyor.
4- 1inch (1INCH)
Düzenli bir şekilde kilit açılımı gerçekleştiren 1INCH, 10 Mayıs’ta 15.000 token’ı (5.820 dolar) piyasaya dahil edecek. Kilidi açılacak token miktarı az olsa da 1INCH’in belirli aralıklarla bu gelişmeye imza atması, zaman zaman yatırımcısında tedirginlik yaratabiliyor.
5- Moonbeam (GLMR)
11 Mayıs’ta 3,04 milyon GLMR‘yi (923.370) dolar piyasa sürecek olan Moonbeam, olası bir düşüşten dolayı yatırımcılarda korku yarattı. Piyasa değeri açısından diğer projelerin altında kalan GLMR, 0,30 dolar bandını destek olarak koruyamadığı taktirde satış baskısı görebilir.
6- Aptos (APT)
Bekleneni bir türlü veremeyen APT, kilit açılımıyla gündemi salladı. 12 Mayıs’ta 11,31 milyon APT’nin (103,15 milyon dolar) dolaşıma girmesi paritede satış eğilimi başlatabilir. Aptos’un da henüz başarılı bir ekosistem sergileyememesi, olası bir satış dalgasınının şiddetini artırabilir.
7- dYdX (DYDX)
Düzenli kilit açılımı gerçekleştiren bir diğer proje dYdX, 14 Mayıs’ta 2,12 milyon token’ın (4,58 milyon dolar) kilidini açacak. Piyasa değerine oranla az bir miktar olan bu token’lar, paritede büyük bir değişim yaratmayabilir. Ancak BTC’deki olası bir geri çekilme, DYDX’e darbe vurarak satış yönlü işlemleri artırabilir.
8- Starknet (STRK)
Airdrop faciasından sonra kripto yatırımcılarının mesafeli yaklaştığı STRK, 15 Mayıs’ta 64 milyon token’ı (85,76 milyon dolar) piyasaya dahil edecek. Normal zamanda da satış baskısıyla boğuşan STRK, bu gelişmeyle birlikte daha da alt seviyeleri test edebilir.
9- CyberConnect (CYBER)
Bir dönem sektörü kasıp kavuran CYBER, şimdilerdeyse kilit açılımıyla gündemde. 15 Mayıs’ta 886.120 CYBER’ın (7,66 milyon dolar) kilidini açacak olan CyberConnect, yatırımcı kitlesinin kafasını karıştırdı. Özellikle de vadelisi piyasada tehlike yaratan CYBER’ın bundan sonraki fiyat hareketleri merak uyandırdı.
10- Arbitrum (ARB)
Türkiye kripto ekosisteminin sevdiği projeler arasında görülen Arbitrum, 16 Mayıs’ta 92,65 milyon ARB’yi (98,39 milyon dolar) piyasaya sürecek. Son zamanlardaki düşüşüyle ekosistemini ve yatırımcısını hüsrana uğratan popüler coin, 1 dolar bandında kritik bir mücadele veriyor. Bu seviyenin aşağı yönlü kırılımı ARB’de yeni bir satış dalgası başlatabilir.
Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.