Bitcoin paritesinde daha küçük zaman dilimlerine geçmeden önce fiyatı daha net görebilmek adına HTF’de incelenmesi gerektiği kanısındayım.
Bu noktada paritenin 2021 yıllık açılış seviyesi üzerinde işlem görüyor olması fiyat açısından olumlu. Zira fiyat son boğa sezonunu yaşadığımız 2021 yılı içerisinde olumlu seyir izleyerek iki defa ATH yapıp 2022 yılı içerisinde ise LUNA/UST crash etkisiyle bölgenin kaybıyla satış baskının artığını görüyoruz. Dolayısıyla bu seviye kilit seviye olarak görev görüyor. 2021 yıllık açılış seviyesinin hemen üzerinde kırmızı kutu ile ifade ettiğim kararsızlık mumu ise şu anda önemli direnç görevi gören bir bölge. Dolayısıyla fiyatın kırmızı kutu üzerinde fiyatlanması, BTC’yi 42k seviyelerine kadar taşıyabilecek bullish fiyat aralığına sokacak demektir. Bu bağlamda altcoin’lerde de bu fiyat aralığında olumlu fiyatlamalar görülebilir.
BTCUSDT 1D:
BTC’nin 2022 yılında LUNA/UST crash olayından sonra oluşturduğu low’un ardından meydana gelen yatay seyir 2023 Mart ayında aşıldı ve fiyat, yaklaşık olarak 31500 seviyelerinde tepe yaparak olumlu fiyatlanmaya başladı. Ancak yeşil ve kırmızı kesik çizgilerle belirttiğim fiyat aralığını piyasa açısından belirsiz bir evre olarak görüyorum. Zira bunun yansımlarını, BTC Dominance’ın artışı ve altcoin’lerin yükselişe olumlu tepki verememesi ile gözlemleyebiliriz.
1D zaman diliminden baktığımızda BTC neler yapabilir?
1) Fiyat, 32500 üzerine çıkarak 34339 seviyesinden satış yiyebilir ve 32500 üzerinde sapma oluşturarak bu bölge altına düşebilir. Bu durumda olumsuz senaryo oluşabilir ve 26645 seviyelerine kadar düşüş görebiliriz.
2) Eğer BTC 32500 seviyesini kaybetmez ve yükselişine devam ederse 1W analizde andığım olumlu seneryoyu görebiliriz.
BTC fiyat karakteristiği gereği impulsive, yani hacimli uzun mumlarla hareket ederken genel de aştığı high seviyelerine retest vermez. Bu yüzden hacimli bir şekilde fiyatın 32500 seviyesinin aşılması önemli. Böyle bir durumda 32500 retestini bekleyen alıcılar uzun süre fiyatı izleyebilir.
Sonuç ve kişisel düşünceler:
Direnç altında konsolide olan BTC’nin yükseliş hareketine devam edeceği kanısındayım. Ancak bunun için öncelikle LTF’de 31500 üzerinde fiyatlanma görmeliyiz. Bu noktada BTC’nin daha istekli yükseliş mumları göstereceğini göreceğiz. Esas kilit nokta ise 32500 üzerinde oluşacak fiyat hareketleridir. Bunu da yukarıda bahsettiğim koşullar bağlamında gözlemlemenizi öneririm.
Herkese iyi günler ve bol kazançlar dilerim.
Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.