Yükleniyor...

Bitcoin Yarılanması Sonrası Fiyat Nasıl Etkilenecek?

5 Ağustos 2019'da gerçekleşen Litecoin yarılanmasıyla kripto para biriminin fiyatının ciddi anlamda etkinlenmesi bekleniyordu.

Bitcoin Halving Yarılanma

5 Ağustos 2019’da gerçekleşen Litecoin yarılanmasıyla kripto para biriminin fiyatının ciddi anlamda etkinlenmesi bekleniyordu. Ancak beklenildiği gibi olmadı ve yarılanma fiyata hiçbir etki yapmadı. Bu da birçok yatırımcının hayal kırıklığına uğramasına neden oldu. Yarılanma öncesi yüzde 200’den fazla değer kazanan Litecoin, yarılanma sonrası yüzde 100 değer kaybetti.

2020’nin Mayıs ayında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin yarılanmasının da Litecoin’de olduğu gibi fiyata hiçbir etki yaratmayacağı düşünülüyor ama bir analist bu görüşte değil ve fiyatın büyük ölçüde etkileneceğini düşünüyor.

Twitter’daki ünlü kripto para analistlerinden Plan B, Litecoin yarılanmasının fiyata neden beklenen etkiyi yaratmadığını nedeniyle birlikte açıkladı ve Bitcoin yarılanmasının fiyata ciddi etkiler yapacağını belirtti.

Analiste göre Litecoin yarılanması sonrası fiyatın artmamasının sebebi yarılanma ile stok-akış oranı arasındaki düşük bağlantıdan kaynaklanıyor. Bununla birlikte, Bitcoin fiyatının stok-akış oranıyla daha çok bağlantılı olduğunu, bu nedenle fiyatın yarılanma sonrasında artışaca geçeceği görüşünde.

Plan B, stok-akış oranının stoklarda depolanan ve yıllık bazda üretilen coin miktara bölünen toplam emtia miktarını gösterdiğine dikkat çekiyor.

Bilmeyenler için yarılanma, her dört yılda bir otomatik olarak gerçekleşen ve Bitcoin madenciliğindeki ödül miktarını yüzde 50 oranında düşürülmesi etkinliğidir. İlk Bitcoin yarılanması 2012 yılında gerçekleşti ve madencilik ödülü 50 BTC’den 25 BTC’ye düştü. Son yarılanma 2016 yılında gerçekleşti ve 25 BTC olan madencilik ödülü 12.5 BTC’ye düştü. 2020’nin Mayıs ayında gerçekleşecek olan yarılanma etkinliğiyle ise 12.5 BTC olan Bitcoin madencilik ödülü 6.25 BTC’ye düşecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


ck x banner
ck youtube banner