Bitcoin ağındaki SegWit kullanımını izleyen SegWit.space’in sağladığı verilere göre, bu ölçekleme çözümü kullanılarak yapılan işlemler 4 Ocak itibariyle yüzde 65’in üzerine çıktı. Eylül 2019’da SegWit kullanımı yüzde 36 seviyelerindeydi.
SegWit kullanımı bazı kripto para borsalarının destek vermesi sonrası artış göstermeye başladı. Ekim’de Bitfinex, Bitcoin çekme işlemleri için SegWit desteği sunmaya başladı. Bitfinex’ten kısa süre önce ise BitMEX benzer şekilde SegWit desteği sunmaya başlamıştı.
Bitcoin ölçekleme çözümünün kullanımını yakın gelecekte daha da artabilir. Binance CEO’su Changpeng Zhao, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada, kripto para işlemleri platformu olarak SegWit’i benimsemeyi planladıklarını söylemişti. Zhao, SegWit desteği için tarih olarak bu yılın ilk çeyreğinin sonuna işaret etti.
SegWit, Bitcoin Blockchain’i için ek bir katman. Bu katmanla işlem boyutları küçültülüyor ve işlemlerden “witness” kaldırılarak ya da imza verileri çıkarılarak işlemin maliyeti düşürülüyor. Bu ölçekleme çözümünü ilk olarak Litecoin benimsedi.
Bitcoin’in en büyük sıkıntılarından biri, ilk ve en büyük Blockchain ağı olmasından dolayı zaman zaman blok boyutları şişiyor. Ağ bu yoğunluktan dolayı yavaşlıyor ve sonuç olarak da işlem ücretleri artıyor. Ancak yine de Bitcoin Blockchain’i en çok tercih edilen Blockchain ağlarının başında geliyor. Bitcoin ağındaki bu ölçekleme sorununu ortadan kaldırmak için bir dizi çözümler ve ek katmanlar getirildi. SegWit de bunlarda biri.
Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.