Yükleniyor...

Bitcoin Savunucusundan Kripto Paralarda Ekonomik Felaket Öngörüsü

Popüler bir Bitcoin yazarı ve evangelisti olan Andreas Antonopoulos, ekonomik bir felaketin bir gün Bitcoin ve kripto pazarlarında ani bir patlamayı tetikleyebileceği fikrini sorguluyor.

ekonomik felaket bitcoin

Popüler bir Bitcoin yazarı ve evangelisti olan Andreas Antonopoulos, ekonomik bir felaketin bir gün Bitcoin ve kripto pazarlarında ani bir patlamayı tetikleyebileceği fikrini sorguluyor. Antonopoulos, Unchained Podcast’inde Laura Shin’e, küresel ekonomi büyük bir gerileme yaşadığında BTC’nin de diğer varlıklarla aynı doğrultuda düşeceğini söyledi.

Popüler isim şu ifadeleri kullandı:

“Bazı Bitcoin çevrelerinde gördüğünüz felaket neşesi şudur: ‘Umarım ekonomi çöker çünkü o zaman Bitcoin uçuşa geçer ve cebim dolar’. Bu felaket romantizmi hem ürpertici hem de mantıksız çünkü kısa vadede tam tersi olur. Kısa vadede Bitcoin, diğer varlıklar kadar ve muhtemelen daha sert satış görüyor çünkü aşırı dalgalanmaya sahip. Onun bu kadar hızlı düşmesini engelleyecek hiçbir mekanizma yok.”

Antonopoulos, son 10 yılda küresel ekonomiye benzeri görülmemiş bir küresel likidite enjeksiyonu yaşandığından bahsediyor. Ona göre ABD Merkez Bankası tarafından teşvik edilen mevcut teşvik derecesi ne olursa olsun, giderek daha fazla varlığın ilişkilendirildi bir durum. Ünlü isim bu durumun “İyi haber kötü haberin içindedir gibi garip fenomenleri yarattığını çünkü bunun daha az uyarıcıya yol açacağı düşünüldüğünü ifade ediyor ve “İyi haberin içinde kötü haber vardır algısı da daha fazla uyarana yol açacak” diye ekliyor.

Bitcoin Altına Benziyor mu?

Shin, hem Antonopoulos’a hem de Kraken Dijital Varlık Borsası’nın lideri Dan Held’e, koronavirüs paniğinin ortasında Bitcoin’in geleneksel varlıklarla birlikte değerinin düştüğü “Kara Perşembe”yi sordu. Olay, birçok analistin Bitcoin’in altın gibi bir değer deposu varlığına hizmet etme yeteneğini sorgulamasına neden oldu.

Bununla birlikte, Held, Bitcoin’in kısa vadeli düşüşünün aslında dijital altın olarak değerlerine dair herhangi bir şüpheye yol açtığı konusunda hemfikir değil. Held, şu ifadeleri kullandı:

“Bu bir likidite kriziydi ve altının muazzam bir şekilde satıldığını gördük ve altın 4000 yıllık bir değer deposu. İnsanoğlunun kullandığı, halen var olan en eski değer depolarından biridir. Altın satıldığı için, bu altını kötü bir değer deposu yapar mı? Hayır. Bir likidite krizinde herkesin marj çağrılarını yenmek için eline geçen her şeyi sattığını düşünüyorum. Esasen piyasayı sıkıştıran bir dizi kademeli marj çağrısı vardı.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.