Yükleniyor...

Bitcoin (BTC) Madenciliği İçin Kullanılan Elektrik Miktarı İsveç’i Geride Bıraktı

Yapılan son hesaplamalara göre, Bitcoin (BTC) madenciliği için kullanılan elektrik miktarı, tüm İsveç'in kullandığı elektrik miktarından daha fazla.

mining

Yapılan son hesaplamalara göre, Bitcoin (BTC) madenciliği için kullanılan elektrik miktarı, tüm İsveç’in kullandığı elektrik miktarından daha fazla. Bitcoin madenciliği, dünyadaki çevrecilerden tepki görmeye devam ediyor.

Yeni araştırma raporuna göre, değer yükseldikçe yeni Bitcoin’lerin çıkarılması için daha fazla güce ihtiyaç duyuluyor. Bitcoin şu sıralar 60 bin dolar seviyelerini zorluyor. Bu durum yatırımcılar için oldukça iyi olsa da, çevreciler bu durumun doğayı kötü etkilediğine inanıyor.

Çevreciler bu konuyla ilgili birçok örnek sunmaktan da geri kalmıyorlar. Bitcoin madenciliği için kullanılan elektriğin İzlanda ve Arjantin’in kullanmış olduğu elektrikten daha fazla olduğu daha önce belirtilmişti. Hollandalı ekonomist Alex de Vries’e göre Bitcoin madenciliği için gereken elektrik, sadece son dört yıl içerisinde 78 terawatt saatten (TWH) yaklaşık 101’e yükseldi.

Bitcoin madenciliği ile ilgili en büyük problemlerden bir tanesi, madencilik işlemlerinin nerede ve ne şekilde yapıldığı ile ilgilidir. Dünyadaki madencilik faaliyetlerinin en büyük kısmı Çin üzerinde gerçekleştiriliyor. Buradaki temel problem, madencilik için kullanılan bu enerjinin fosil yakıtlar ile üretilmesidir. Aslında diğer ülkelerdeki birçok madencilik çiftliği, doğa dostu hidroelektrik güçlerinden faydalanarak, madencilik işlemlerini doğaya zarar vermeden gerçekleştirebiliyorlar.

Jack Dorsey gibi birçok kripto para savunucusu, nihayetinde Bitcoin ve kripto para madenciliğinin tamamen çevre dostu yöntemler ile destekleneceğine inanıyor. Ancak şimdilik bu durum çok mümkün görünmüyor. Finans yazarı Frances Coppola, son açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

“Bitcoin endüstrisinin, Bitcoin’in enerji kullanımının bir sorun olduğu ile ilgili bir şey yapmak bir yana, henüz kabul bile etmiş değil. Bu tutumun, sektöre iyilik getireceğini düşünmüyorum.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.