Yükleniyor...

Bitcoin (BTC) Fiyat Tahmin Modelleri Başarısız Olabilir

Kripto para topluluğunun dikkati şimdi, bu yıl 13 Mayıs'ta gerçekleşmesi beklenen halving bağlamında Bitcoin'e (BTC) odaklanıyor.

bitcoin fiyat tahmin modelleri başarısız olabilir

Kripto para topluluğunun dikkati şimdi, bu yıl 13 Mayıs’ta gerçekleşmesi beklenen halving bağlamında Bitcoin’e (BTC) odaklanıyor. Bu olay mevcut madenci ödülünü blok başına 12.5 BTC’den 6.25 BTC’ye düşürecek.

Kripto para topluluğu, yaklaşan etkinliğin önümüzdeki bir iki yıl içinde Bitcoin fiyatını yeni en yüksek seviyelere (en az 20 bin dolar kadar) iteceğine ve halving’in bir etkisinin olmayacağını düşünenler olarak ikiye ayrıldı. İkinci ekip, birçok madencinin işlerini daha az kârlı hale getirebileceği için ekipmanlarını kapatacağını ve bu işi bırakacağını düşünüyor. Ayrıca madencilerin sadece faturalarını ödeyebilmek için BTC’lerini satmaya başlaması konusunda da ısrarcılar.

Bu yükseliş beklentileri ve diğer tahmin modelleri göz önüne alındığında, kripto para blogger’ı @C3_Nik, şu anda COVID-19’un ve Fed’in uyguladığı ağır teşvik programlarının neden olduğu kriz nedeniyle, BTC fiyatını tahmin etmek için önceki modellerin artık geçerli olmayabileceğini belirtiyor.

Modeller Kolayca Bozulabilir

C3_Nik, küresel ekonomi birden fazla krizle karşı karşıya olduğu için piyasalardaki mevcut durumda, daha önce Bitcoin fiyatını tahmin etmek için kullanılan modellerin işlevselliğini yitirebileceği konusunu Twitter’da detaylandırdı. Blogger önceki modellerin “yatırımcıların risk altında olduğu bir dönemde, diğer pazarların boğa piyasasında olduğu bir döneme” dayandığını ifade ediyor. C3_Nik, şunları söylüyor:

 “Şimdi birden fazla krizle karşı karşıya olduğumuza göre, bu modeller varsayımlar değiştiği için kolayca parçalanabilir.”

C3_Nik, yakın zamanda Bitcoin satın alan kurumsal ve perakende yatırımcılardan da bahsediyor. Perakendecilerin mevcut krizde BTC satın alma ihtimalleri ile ilgili şüphelerini paylaşıyor. Ancak, blog yazarı durumun her an değişebileceğini kabul ederek şu ifadeleri kullanıyor: “Bunlar değişebilir mi? Tabii ki… hiçbir şey mutlak ya da kesin değildir… ama kesin olarak bu şeyleri akılda tutmamız lazım.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.