Merkez bankaları tarafından büyük çapta likidite infüzyonları deflasyon riskini artırmaktadır. Altın, 2008 krizinde riskten korunma aracıydı. Bitcoin’de, mevcut krizde bir riskten korunma aracı gibi görünmektedir.
Son durgunluk, ABD Konut piyasası 2007’de çökmeye başladığında meydana geldi. 2008 yılında tüm dünyadaki finansal piyasalarda titreme hissedildi. Merkez bankaları, para basma çılgınlığı yaparak teşvik paketlerine ve kurtarma araçlarına başvurmak zorunda kaldılar.
Dünya ekonomisinin şimdi karşılaştığı durum 2008’deki duruma benzer. Bu sefer sebep ve sonuç farklı olsa da, merkez bankaları on iki yıl önce benimsedikleri önlemleri tekrar kullanmaya çalışıyor.
Bitcoin’in Prensibi, Fiatın Değer Düşüklüğüne Karşı Altın Koruması İle Aynıdır
Bitcoin 2008 durgunluğu sırasında halka açık değildi. XAU/USD haftalık grafiğine ve Ocak 2008’in başından itibaren olan döneme bakarsak, yükselişe tanık olabiliriz.
Bunun nedeni, altının fiatın azaltıcı değerine karşı bir çit olarak algılanmasıydı. Ve bu kesinlikle Bitcoin’in temel ilkesidir.
Fiat parası dolaşımdaki para birimini ifade eder. Basit bir ifadeyle, ekonomide çok fazla para olduğunda değeri düşer. Böyle bir durum, merkez bankaları aşırı para bastığında ve sisteme girince ortaya çıkar. Bu durum Deflasyon olarak bilinir.
Bitcoin, Enflasyona Değil, Deflasyona Karşı Bir Engeldir!
Yine de, Bitcoin taraftarlarının birçoğu BTC’nin enflasyona karşı mükemmel bir korunma olduğunu savunuyor. Ancak, şu an için tamamen temelsiz! BTC/USD’nin enflasyona dayanıp dayanmadığını ancak zaman gösterebilir.
BTC’ye yatırım yapan insanlar şu anda çılgın bir satın alma hissine sahiptir. Ve bu felaket olabilir. BTC, kısa sürede tüm sermayeyi yok edebilir. Bu nedenle, Bitcoin’in doğasını anlamak ve sadece BTC/USD’ye uzun vadeli bir yatırım olarak yatırım yapmak önemlidir.
Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.