Yükleniyor...

Bitcoin (BTC), Büyük Borç Yükü Altında Ezilen Gelişmekte Olan Ülkeleri Kurtarabilir

Küresel borç bu yıl benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı.

bitcoin btc ekonomik kriz

Küresel borç bu yıl benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı. Uluslararası Para Fonu (IMF), borcun küresel GSYİH’nın yüzde 230’unu temsil eden 88 trilyon dolara yükseldiğini bildirdi. Bitcoin (BTC) ise bu karamsar tabloda bir ışık olarak gözüküyor.

Piyasa, 2008 Krizi Öncesi Belirtilere Sahip

Önceki büyük ölçekli borç çevrimleri göz önüne alındığında, haberler üzücü. Bu döngülerin en sonuncusu olan 2008 öncesi kriz, büyük sıkıntılar ve uluslararası acılarla sonuçlandı.

Borç, gelişmekte olan ülkelerde yeni bir harcama sistemi nedeniyle büyük ölçüde artmıştır. Altyapıyı artırma arzusuyla liderler yüksek hacimli para harcamaya başladılar. Fonlar yatırıldıkça maliyetler büyüdü ve borçlar çoğaldı.

Daha gelişmiş ülkelerde, harcamalar da benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı. Bununla birlikte, bu ülkeler ekonomik büyümeyi artırma ve dengeleme ya da felaketi önlemek için önleme maliyetlerini ön gördüler.

Ancak, borçtaki büyük değişiklikler yaklaşmakta olan zor zamanlara işaret edebilir. Hem IMF hem de Dünya Bankası, daha iyi maliye politikalarının istikrarı korumak için kritik öneme sahip olduğu konusunda uyardı.

Borç İçin Para Basma

Bununla birlikte, mevcut sorun, enflasyon ve merkez bankaları ile de ilgilidir. Büyük borçlanma baskılarıyla karşı karşıya kalan hükümetler borçlarını geri ödemek için genellikle para basarlar. Borç balonunun yaklaşık yüzde 70’i sadece Afrika’dan geliyor.

Ülkeler merkez bankalara baskı yaparken, enflasyon neredeyse her zaman dramatik bir şekilde yükseliyor. Bu enflasyon alım ve satımı güçleştirmekte ve sadece yerel ekonominin durgunluğunu artırmaktadır. Bu durgunluk daha fazla harcama ihtiyacına yol açar ve döngü devam eder.

Daha sonra merkez bankaları istikrar kazanmak için farklı yönlerde hareket etmek zorunda kalıyorlar. Faiz oranlarının sıfırın altına düşürülmesi ve nicel genişleme (QE) sağlanması, olası seçeneklerden sadece ikisidir.

Ancak IMF, bu çözümlerin uzun vadede uygulanabilir olmadığını söylüyor. Piyasa borca ​​doğru ilerledikçe, tsunami sonunda karaya ulaşacak ve bu uluslar kargaşa içinde kalacak. Bu, Venezuela, Zimbabve ve diğerlerinin karşılaştığı sorundur.

Bitcoin (BTC) Bağımsız Olarak Hareket Ediyor

Bununla birlikte, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri işlevsel olarak hükümet harcamalarından ve zayıf maliye politikalarından ayrılmaktadır. Aslında, kripto para birimleri, küresel piyasa hareketlerinden farklı olarak, kendi başlarına bir ekonomiyi temsil ediyor.

Tabii ki, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri küresel pazara tepki veriyor, ancak bağımsız olarak kendi başlarına işlev görüyorlar. Ekonomiler düşmeye başladığında bunun önemi açık bir şekilde gözüküyor. Bu, Venezüella’da ve diğer çökmekte olan ekonomilerde halihazırda meydana gelen Bitcoin yükselişinde canlı bir şekilde görülebilir.

Gelecek kasvetli olabilir, ancak Bitcoin geçişler ve ticaret için bir can simidi sunabilir. Hükümetler bir şeyleri berbat hale getirirken, Satoshi uygun çözümü bulmuş olabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.