Yükleniyor...

Balinalar Düşüşü Fırsata Çeviriyor, Balinalar Nasıl Bir Strateji İzliyor?

Düşüşleri fırsata çeviren balinalar Bitcoin ve altcoinlerin düşmesiyle birlikte yine alım yaptı.

Düşüşleri fırsata çeviren balinalar Bitcoin ve altcoinlerin düşmesiyle birlikte yine alım yaptı. 

Balinalar Düşüşü Fırsata Çeviriyor

Kripto para piyasası uzunca bir süredir oldukça volatil bir dönemden geçiyor. Bitcoin’in 19 bin doların altına düşmesiyle birlikte diğer kripto para birimleri de ciddi değer kayıpları yaşadı. Düşüşleri fırsata çeviren balinalar Bitcoin ve altcoinlerin düşmesiyle birlikte yine alım yaptı. Borsa dışı en büyük Bitcoin balinası varlıkları arasına 18.900 dolardan 478 adet Bitcoin daha ekledi. Balina’nın bu alımı yapmadan önce varlıkları arasında 136 bin 382 Bitcoin bulunuyordu. Aynı balina 29 Ağustos tarihinde de bin 153 adet BTC satın alarak devasa bir alım yapmıştı. 

Balina Nedir?

Kripto para ekosisteminde bulunan çeşitli yatırımcılar için farklı betimlemeler bulunuyor. Kripto para piyasasını bir okyanusa benzetirsek okyanuslarda bulunan en büyük oyuncu da balina olmuş olur. O yüzden kripto para piyasalarında elinde yüksek miktarda para bulunduran ve birçok coinin seyrini değiştirebilen yatırımcılar balina olarak adlandırılıyor. 

Balinalar Nasıl Para Kazanıyor? 

Popüler araştırma şirketi Chainalysis’e göre iki çeşit balina bulunuyor. Bunlardan birincisi madenci balinalar diğeri ise Bitcoin fiyatının düşüşünden yararlanan fırsatçı balinalar. Madenci balinalar, kripto para dünyasında popüler bir tercih olan HODL tekniğini uyguluyorlar ve ellerinde bulundurdukları Bitcoin’leri bekletiyorlar. Fırsatçı balinalar ise adından da anlaşılacağı üzere krizi fırsata çeviriyor ve düşükten alım yaparak ellerindeki Bitcoin miktarını artırıyorlar. 

Balinalar Nasıl Bir Strateji İzliyor? 

Balinaların nasıl bir strateji izlediğini örnek vererek anlatırsak daha anlaşılır olur diye düşünüyorum. Elinde 3 bin adet Bitcoin bulunduran bir balina düşünün. Elindeki tüm Bitcoin’i bir anda satışa koyar ve her Bitcoin için piyasa değerinin altında bir bedel belirleyerek tuzağını hazırlamış olur ve avcı gibi beklemeye başlar. Bir anda satışa konulan 3 bin Bitcoin, okyanustaki yunusların ve daha az tecrübeli olan balinaların, “daha fazla para kaybetmeden ben de Bitcoin’lerimi satışa çıkarmalıyım” düşüncesini oturtuyor. Durum böyle olunca yaşanan bu panikle birlikte fiyatlar daha da düşüyor tam bu esnada da avını bekleyen balinalar atağa geçerek Bitcoin satışı sonucunda elde ettiği nakit parayla düşükten Bitcoin alarak kara geçiyor. Panik halinde yapılan bu alış ve satışlardan küçük yatırımcılar etkilenirken balinalar kar sağlıyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.