Yükleniyor...

Bağlantıya tıkladı, 4,42 milyon dolarını çaldırdı!

Bir kullanıcı kimlik avı bağlantısına tıklaması sonucunda 4,42 milyon dolarlık Chainlink'lerini (LINK) çaldırdı.

Kimlik avı LINK Chainlink

Bir kullanıcı kimlik avı bağlantısına tıklaması sonucunda 4,42 milyon dolarlık Chainlink’lerini (LINK) çaldırdı.

Boğa piyasasında birçok kripto yatırımcı yüksek kazançlar elde etmek amacıyla çeşitli hamlelerde bulundu. Kripto yatırımcıları, birçok kripto para birimini dip bölgeden satın alarak yükselişleri yakalamayı başardı.

Bir kripto cüzdanı, 7 Haziran 2022 ile 14 Ekim 2023 tarihleri arasında borsalardan 7,8 dolar ortalamayla 290.750 LINK biriktirdi. Bu cüzdan, toplam 2,26 milyon dolar harcadı. LINK’in boğa koşusu yaşamasıyla cüzdanın kazancı 2,4 milyon dolar oldu.

LINK’ten büyük bir kazanç elde eden cüzdan, yaptığı bir hatanın kurbanı oldu ve tüm varlığını kaybetti.

Kimlik avı hırsızlığına kurban gitti: 4,42 milyon dolar buharlaştı!

Bir kripto cüzdanı, 2,26 milyon dolarlık yatırımını 4,42 milyon dolar yaptı. Chainlink (LINK) üzerinden büyük bir kazanca erişen yatırımcı, tek bir tıklamayla tüm varlığını çaldırdı.

Lookonchain’in zincir üstü verilerden yola çıkarak yaptığı bir paylaşıma göre, 4,42 milyon dolarlık kimlik avı hırsızlığı gerçekleşti. Bu hırsızlığın temel nedeni ise yanlış bir bağlantıya tıklamak oldu.

Bir kripto cüzdanı, kimlik avı bağlantısına tıklaması ve karşısına çıkan cüzdan onayına izin imzasını vermesiyle varlıklarından oldu. Cüzdan, 4,42 milyon dolarını tek bir tıklamayla buharlaştırdı.

Cüzdan, 7 Haziran 2022 ile 14 Ekim 2023 tarihleri arasında 2,26 milyon dolarlık LINK alımı yaptı. Ortalama 7,8 dolardan LINK biriktiren cüzdan, LINK’in 15 dolara yakın seviyeye yükselmesiyle büyük bir kazanç elde etti. Bir senenin birikimi olan bu kazanç, saniyelik işlemler nedeniyle çalındı.

Kripto para yatırımcılarının özellikle sosyal medya platformlarında paylaşılan kimlik avı bağlantılarına tıklamamaları sık sık öneriliyor. X gibi platformlar henüz bu tarz hırsızlıklar için önlem alabilmiş değil. Hırsızlar, oluşturdukları yapay bağlantı aracılığıyla mevcut kripto projelerini taklit edebiliyor ve yatırımcıları oltaya düşürebiliyor. Yatırımcıların bağlantıya tıklaması problem teşkil etmiyor, ancak bağlantıya tıkladıktan sonra istenilen cüzdan onaylarına imza atılırsa işler değişiyor.

Bu kurban da tıkladığı bağlantıya izin vermesi sonucunda bir yılı aşkın süredir biriktirdiği varlıklarını kaybetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


ck x banner
ck youtube banner