Mosaic şirketi tarafından yayınlanan rapora göre, Çin’in dijital varlıklara yönelik getirdiği sert kurallara ve izlediği tutumlara rağmen Asya’da varlık kullanımı giderek artıyor. Mosaic şirketi, BTC fiyatlarında ki dalgalanma, dijital varlık kullanımı, madencilik ve borsalar üzerinde detaylı bilgiye sahip.
Raporda Asyalı yatırımcıların fiyata çok fazla odaklandıkları belirtiliyor. Asya bölgesinde yayın yapan gazetelerin en çok tıklanan haberleri fiyatlarla ilgili olanlar. Normal haberler sık takip edilmese de bu tarz haberler girildiğinde İnternet sitelerinin kullanıcı sayısı da hızlıca artıyor.
Madencilik sektöründe de yapılan araştırmaya göre Asya tüm dünya genelinde ki hash rate oranının yüzde %75’ini karşılıyor. Dünyada ki en büyük 17 madencilik havuzunun da 11’i ülkede yer alıyor.
Aynı şekilde 2017 yılında lisanslı olarak faaliyete giren 37 borsanın 20’si de Asya ülkelerinde kayıtlı. En çok borsa sayısı ise Singapur, Hong Kong ve Güney Kore’de bulunuyor. Borsa sayısı artsa da 2018 yılının ilk çeyreğinde Asya borsalarında da bir yavaşlama söz konusu. Çin’in sanal döviz ticareti platformlarında ki baskılama faaliyetlerini arttırmasının bunda önemi çok büyük.
Kripto borsalarında en çok dil desteği ise Mandarin, Korece, Japonca ve Vietnamca. Toplamda ise 24 farklı dil desteği bulunuyor. Borsalarda ise Mandarincenin kullanım oranı %65 civarında. İngilizce ise en çok desteklenen dillerin başında geliyor.
Asya’da en çok dijital varlık kullanımı ise Japonya. Ülkede de katı kurallar uygulansa da kurallar tamamen yatırımcıları korumak adına ve bu sebeple de kullanım oranı oldukça yüksek.
Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.