Uzun zamandır kripto para yatırımcısı olan Tuur Demeester tarafından yönetilen analiz firması Adamant Research, Bitcoin ile Reformasyon arasında benzerliklere değindiği “Bitcoin Reformasyonu” başlıklı yeni bir çalışma yayınladı.
https://twitter.com/TuurDemeester/status/1192443398701101057
18 sayfalık araştırma raporunun öne çıkan yönlerinden biri Bitcoin’in Batı Avrupa’daki papalık otoritesini yükselten reform dönemi tüccarlarınınkine benzer yeni bir ekonomik sınıf oluşturmasıyla ilgili bölüm. Rapor, 16. yüzyılda Avrupa’yı ele geçiren teknolojik devrimin hızlı değişimlerin arkasındaki itici güç olduğunu belirtiyor. Teknolojik gelişim özellikle matbaa kitapların toplu olarak üretilmesini sağlayarak uluslararası ticareti arttırdı. Demeester, onu şu andaki hesaplama, veri depolama ve kriptografinin çoğalmasıyla karşılaştırıyor.
Sonunda, ticaret ve teknoloji ilerlemesinin hızlanmasıyla yeni bir ekonomik sınıf ortaya çıktı ve toprak sahiplerinden ve kiliselerden büyük miktarda servet aldı. 2008 mali krizinin dehşetini yaşayan Y kuşağının artık bankalar yerine teknolojiye güveniyor. Demeester, Y kuşağının sadece yüzde sekizinin geleneksel finansal kurumlara güvendiğini iddia eden bir Facebook çalışmasından bahsediyor.
Bununla birlikte Y kuşağı en çok Bitcoin dostu olma eğilimde. Bu neslin on yıl içinde harcanabilir gelirin en büyük payını kontrol etmesi öngörüldüğü göz önüne alındığında, büyüyen kripto ekonomisinin ön saflarında yer alabilir. Bu nedenle, Bitcoin insanlık tarihindeki en büyük servet transferlerinden birine neden olabilir. Geçtiğimiz günlerde 11 yaşını dolduran Bitcoin white paper’ı Satoshi Nakamoto tarafından Reform Günü’nde yayınlandı. Kuvvetle muhtemel Bitcoin white paper’ının Reform Günü’nde yayınlanması bir tesadüf değildi.
Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.