Yükleniyor...

Airdrop dediğin böyle olur: Stars Arena’dan efsane geri dönüş!

Bir zamanların popüler SocialFi projesi Stars Arena (ARENA) gerçekleştirdiği airdrop'la kullanıcılarının yüzünü güldürdü.

airdrop binance

Bir zamanların popüler SocialFi projesi Stars Arena (ARENA) gerçekleştirdiği airdrop‘la kullanıcılarının yüzünü güldürdü.

2023’ün eylül ayında aktif piyasaya sürülen SocialFi platformu Stars Arena kısa sürede dikkatleri üzerine çekmişti. Özellikle kripto fenomenlerinin bu platforma akın etmesi büyük bir trendi ateşledi. SocialFi trendi her ne kadar kısa sürse de Stars Arena bir şekilde gündemde kalmayı başardı. Geçtiğimiz yıl hacklenen platform, gerçekleştirdiği airdrop’la adeta efsane bir geri dönüş yaptı.

Uzun zaman sonra kullanıcısı tatmin eden bir airdrop

30 Ekim’de airdrop dağıtımı gerçekleştiren Stars Arena, kullanıcılarını heyecanlandırdı. Diğer trendlerin öne çıkmasıyla bir süredir arka planda kalan SocialFi tekrardan kendisini hatırlattı.

Sadece yabancı fenomenler değil Türk fenomenlerden de yüksek miktarda airdrop elde eden isimler oldu. Kripto para içerikleri ile tanınan Türk fenomen Heathley, X hesabından 5,473.100.70 ARENA airdrop’u kazandığını açıkladı. Bu miktar güncel ARENA fiyatıyla 40.180 dolara denk geliyor.

ARENA airdrop’u 12 ay boyunca parça parça dağıtılacak. İlk dağıtımda kullanıcılara airdrop miktarının yüzde 15’i verildi. Airdrop‘un bir seneye yayılması her ne kadar kötü bir durum gibi görünse de kazanç miktarından dolayı pek çok kullanıcı tatmin oldu.

Türk kripto fenomeni Heathley’nin airdrop kazancı

Son dönemde hayal kırıklığı yaratan airdrop’lara fark attı

2023’ün sonu ile 2024’ün başı arasında yaşanan airdrop furyası pek çok kullanıcının yüzünü güldürmüştü. Fakat daha sonrasında Bitcoin değer kaybetti ve projelerin airdrop performansı oldukça düştü. Hem airdrop kriterleri hem de kazanç açısından eleştiri yağmuruna tutulan projeler bu alana yoğunlaşan yatırımcıları soğuttu. Bu projelere örnek olarak EigenLayer, LayerZero, ZkSync ve Scroll gösterilebilir.

Söz konusu projeler gerçekleştirdikleri airdrop’la kullanıcılarını hüsrana uğratmıştı. Sadece airdrop prosedürü değil, ilgili token’ların durmaksızın değer kaybetmesi de yatırımcı nezdinde tepkilere yol açmıştı. Airdrop avcılarının büyük bir kısmı platformda harcadıkları masrafları bile çıkartamadı.

“SocialFi akımı ponziye dayalı bir sistem”

Kripto fenomeni Efe Bulduk geçtiğimiz yıl sükse yapan ancak hızla kan kaybına uğrayan SocialFi akımına sert çıkmıştı. “SocialFi furyası da ponzi sistemi şeklinde devam ediyor” diye konuşan Bulduk, “SocialFi aslında köklerini güzel atıyordu ancak ponziye dayalı bir sistemle sektöre zarar veriyoruz. Çok karmaşık arayüzler, fakir kullanıcı deneyimi ve önerilmesi gerekenle önerilenin çok başka olmasından dolayı sonuçlar bambaşka yere giderek çok ciddi zarar veriyor” görüşünü savunmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.